Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Broers De Jager maken de dienst uit

Paul Tuijp | | Intern | 0 reacties

Jaap is een klasse apart. Alleen Jeroen Schoonackers kan hem een halfje afhandig maken en dus is de titel van clubkampioen snelschaak terug bij Jaap.

Achter Jaap zie we de usual suspects uit HWP I en II in de achtervolging. Op een straatlengte (respectievelijk 2 en 2,5 punt) zijn Pieter de Jager en Indra Polak de eersten van die achtervolgers.
Er wordt in een groep gespeeld maar voor de prijzen wordt de groep in twee ratinggroepen gesplitst. Thijs Heijltjes doet het daar het beste met 6,5 punt en een trotse TPR van 1816! Hulde allemaal.

Opvallend zijn de prestaties van de jeugd. Vooral Wolf Mestrom doet van zich spreken met overwinningen op Pieter de Jager, Collin Boelhouwer en Indra Polak. Maar ook Sjoerd van Raaij laat zich weer zien. Hij sprokkelt net zo veel punten bij elkaar als Wolf, niet in de laatste plaats door het onderlinge duel te winnen. Maar Sjoerd had wel een beduidend lichter programma.

Ten slotte bewijst Douwe Sternfeld dat hij ook z'n mannetje staat met snelschaak. Hij pakt 5 punten in z'n debuut bij het snelschaakkampioenschap én klopt onderweg Frits Bakkes. Ik voorspel die jonkies een plek bij de top 10 volgend jaar.

Dan nog een woord van dank voor de opperwedstrijdleider Sylvain de Ruijter. En namens Sylvain ook weer dank aan Thijs en Patrick van den Oord die hem terzijde stonden. 

Hieronder de eindstand:

Plaats nieuwe reactie

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.