Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Collin Boelhouwer weer clubkampioen

Harry Lips | | 1 reactie

In de laatste ronde van de interne competitie is Collin Boelhouwer er in geslaagd zijn titel te prolongeren. Collin had aan een remise tegen David Joziasse genoeg om zijn voorsprong op Indra Polak te handhaven.

Zo spannend als vorig jaar was het dit keer niet, maar ook dit jaar werd pas in de laatste ronde het HWP-clubkampioenschap definitief beslist. Collin Boelhouwer had bij aanvang 123 Keizerpunten voorsprong op Indra Polak. Indra zou bij winst in de laatste ronde op Harrie van der Peet ongeveer 125 Keizerpunten verdienen. Een 'Afwezig met Bericht' zou Collin voldoende punten opleveren om de titel veilig te stellen, maar liever speelde hij ervoor!

Tegen David Joziasse met zwart stond hij voor een lastige opgave. David haalde de Trompovski van stal en liet ziet dat hij een kenner van deze opening is. Collin moest een lastig dameloos middenspel verdedigen, maar hij deed dat nauwkeurig, bereikte een gelijkstaand eindspel en haalde daarmee het benodigde halve punt (een dikke 60 Keizerpunten) binnen. Daarmee vervloog voor Indra ondanks winst op Harrie van der Peet de kans op de double. Twee weken eerder was hij vrij geruisloos HWP-bekerwinnaar geworden door Max Merbis te verslaan, maar voor het clubkampioenschap is volgend jaar een nieuwe poging nodig.

Jan Boekelman bereikte in zijn eerste seizoen bij HWP een afgetekende derde plaats door Max Merbis te verslaan. Ook hij is volgend jaar titelkandidaat.

Zoals te doen gebruikelijk bij het Keizersysteem deed wedstrijdleider Marco Boekhout nog een laatste correctieberekening door het toevoegen van een zogenaamde eindronde.
Bekijk hier de eindrangschikking
Bekijk de uitslagen van ronden 35

Harm Jonker, Willem de Ruig, Stefan Blaas, Marco Boekhout, Bart de Valk en Enno Noordhoff waren de winnaar van de diverse ratinggroepen, Amy van Zutphen was HWPs beste vrouwelijke schaker.

Plaats nieuwe reactie

Reacties (1)

  • Paul Tuijp
    Paul Tuijp
    29.05.2014
    Proficiat Collin!