HWP rapidkampioenschap in volle gang

Peter Beerens | |   Intern | 1

Het HWP rapidkampioenschap 2018 is in volle gang; voor het eerst in de nieuwe opzet met 5 avonden van 3 rondes. Komende dinsdag is de derde avond. Dit is het laatste moment waarop mensen nog kunnen instappen.

Met meer dan 50 deelnemers en meer dan 20 borden per avond kan het nieuwe rapidkampioenschap nu al een succes genoemd worden. Naast de gebruikelijke gezelligheid op de zomerse clubavonden wordt er ook echt gestreden. In drie ratinggroepen zijn er dit jaar prijzen te winnen. De ratinggroepen zijn herkenbaar als “Team ranglijsten” op de website.

In de derde groep (onder 1500) staat na twee avonden Charles Hensen aan de leiding. Charles heeft nog niet gespeeld, maar wel het maximum aantal van 6 “byes” verzameld. Die zijn nu dus op en komende dinsdag zal hij echt aan de bak moeten.

In de tweede groep (onder 1800) staat Marco Boekhout op kop. Bevrijd van het wedstrijdleiderschap speelt hij buitengewoon geconcentreerd en wist in ronde 6 een spannende partij van clubtopper Rene in ’t Veld te winnen.

In de strijd om de clubtitel heeft Indra Polak een enorme voorsprong genomen op een pelotonnetje achtervolgers. Indra is nog ongeslagen met de maximale 6-uit-6 score en dat tegen niet geringe tegenstand. Wie gaat hem nog stoppen? Misschien Pieter de Jager of Rene Duchêne, zij zijn ook nog ongeslagen met 3 uit 3, maar hebben 3 “byes” opgenomen.

We houden u op de hoogte: klik hier voor stand en uitslagen

Reacties(1)


Niels Bernecker7-6-2018, 18:15

leuk om dit mooie stukje te lezen! compleet met score overzicht. Briljant idee om dit lekker lang durende rapid toernooi elk jaar plaats te laten vinden perfect! We schaken veel partijen, er is snel vanalles te beleven achter het bord en je spreekt op 1 avond meer clubspelers dan anders:)HWP floreert! complimenten, graag tot snel!


Stemmen:0
 

Aantal waarderingen:0