Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Jaap oppermachtig met Rapidkampioenschap

Paul Tuijp | | Intern | 0 reacties

Jaap de Jager is een maatje of twee te groot en wint met 6 uit 6 de Rapidtitel. Niels Bernecker wint heel knap ongedeeld de B-groep.

Er staat dus geen maat op Jaap. Na afloop verklaart hij dat alleen René Duchêne er in de laatste ronde een echt spannende partij van kon maken. De beste van de rest is Collin Boelhouwer, nog ongedeeld tweede met 4,5.

Titelverdediger Max Merbis komt er niet aan te pas en speelt waarschijnlijk zijn meest beroerde rapidtoernooi ooit. Verder geen spectaculaire klasseringen of het moet de 8e plaats en TPR van ondergetekende zijn, waarmee hij de TPR-prijs in de wacht sleept (grootste positieve verschil tussen eigen rating en TPR en dubbele prijzen worden niet uitgedeeld).

In de B-groep laat Niels Bernecker iedereen zijn hielen zien. Niels studeert de laatste tijd meer om zijn spel te verbeteren en dat betaalt zich uit.

Ook hier is de groepswinnaar van afgelopen jaar geen schim van zichzelf, maar de ratingfavorieten laten het sowieso een beetje afweten. Thijs Heijltjes laat zijn operetterepetitie schieten voor het rapidkampioenschap. En terecht, want met 5 uit 6 mag hij ook een greep in de prijzenpot doen.

Jaap kiest het Jaarboek van New in Chess en ook de andere prijswinnaars zijn gelukkig met de prijzen van Wijnkoperij Hans Moolenaar, de wijnverkopers van Grapedistrict en boekhandel Gillissen.

De wedstrijdleiding was weer in goede handen bij Sylvain de Ruijter en Theo Elstgeest had weer verukkelukke oliebollen ingekocht. Bedankt mannen!

Plaats nieuwe reactie

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.