Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Kanonnenvoer in de interne

Richard Fritschy | | Intern | 4 reacties

Kijk toch eens aan, sinds afgelopen dinsdag prijk ik op de 11e plaats van de ranglijst van de interne competitie. Wat een weelde! Het is ver boven mijn stand en het slaat ook eigenlijk nergens op. Want wat doe ik daar met 3 winstpartijen, 2 remises, 1 verliespartij (3-2-1) en een TPR van 1617?

Wacht, ik ga eens even wat vergelijken:
Nr. 14 Rob Mulder:  5-0-1 en 2120;
Nr.16 Ardjan Langedijk: 4-0-1 en 2238;
Nr. 23 Andrii Mischensko: 4-1-1 en 1744;
Ai, die elfde plaats begint zo zelfs een beetje gênant te worden.

Voor onze onvolprezen wedstrijdleider Marco Boekhout zal het allemaal gesneden koek zijn, maar ik kan het echt niet volgen. Wel is mij duidelijk dat ik de komende weken als kanonnenvoer ga dienen. Geen probleem, hoor, ik ga mijn huid zo duur mogelijk zien te verkopen.

En bovendien, ook in andere sectoren dan het clubschaak is een mens overgeleverd aan de onnavolgbaarheid van geautomatiseerde systemen. Dus ik schrik er niet van.

Plaats nieuwe reactie

Reacties (5)

  • Harry LipsHarry Lips
    Harry Lips
    16.11.2018
    Waarschijnlijk geeft het systeem een bonus voor bovenmatige clubliefde, bizarre openingen en boven verwachting presteren
  • Richard FritschyRichard Fritschy
    Richard Fritschy
    16.11.2018
    Ja, Harry, dat moet het zijn.
  • Paul TuijpPaul Tuijp
    Paul Tuijp
    17.11.2018
    Het is wel het gekkengetal Richard! En kanonnenvoer is wel symbolisch gebruikt, of getuigt van veel historisch besef, want wist je dat de Great War met de ondertekening van de wapenstilstand bij Compiègne eindigde om 11 uur op 11 november 2018. En dat is dan weer precies 100 jaar voordat jij die enigmatische 11e plek bereikte...
  • Richard FritschyRichard Fritschy
    Richard Fritschy
    18.11.2018
    Schaken is oorlog en dus worden in schaakberichten veel oorlogstermen gebruikt. Het woord kanonnenvoer doet mij altijd aan een bekende anekdote uit de Eerste Wereldoorlog denken. Tijdens een stafoverleg stond een volstrekt incompetente Engelse generaal met veel aplomb zijn briljante strategie uiteen te zetten met voortdurend de frase "In the end we will" en dan kwam er weer wat moois. Na zijn presentatie vroeg hij de aanwezigen om commentaar, waarop een jonge officier minzaam zei: "In the end, sir, we all will be dead".
    • Harry LipsHarry Lips
      Harry Lips
      18.11.2018
      Wijze en ware woorden!