Seizoensafsluiting: snelschaak- en rapidkampioenschap 2018

Harry Lips, Enno Noordhoff, Willem de Ruig | |   Intern | 1

Op dinsdag 15 mei vindt de laatste ronde van de interne competitie 2017-2018 plaats. In de weken daarna wordt het seizoen afgesloten met het snelschaakkampioenschap en een rapidtoernooi nieuwe stijl.

Snelschaakkampioenschap HWP 2018

Op 22 mei 2018 zal het snelschaakkampioenschap van HWP verspeeld worden. Om deel te nemen is de komst naar de Sociëteit op 22 mei afdoende. We beginnen om 20.15 uur en de deelnemers worden verzocht om 20.00 uur aanwezig te zijn om zich aan te melden.

Rapidkampioenschap HWP 2018

Op de laatste jaarvergadering is besloten om de reguliere interne competitie met drie ronden te bekorten om plaats te maken voor een meer uitgebreide competitie om het rapidkampioenschap van HWP. In totaal neemt deze rapidcompetitie nu vijf avonden in beslag. We beginnen op 29 mei en daarna volgen speeldata op 5 juni, 12 juni, 19 juni en 26 juni.

Elke speelavond worden er drie ronden verspeeld. Het speeltempo is 25 minuten per persoon per partij met een increment van 5 seconden per zet. We spelen in één open groep volgens het Zwitsers systeem. Naast de kampioensbeker zijn er twee ratingprijzen, voor spelers met een rating onder de 1800 en voor spelers met een rating  onder de 1500. Wedstrijdleiders zijn Peter Beerens en Harry Lips.

In verband met een snelle indeling op de clubavond is het van belang dat je je tevoren inschrijft.
Dit kan door op een clubavond vooraf je naam toe te voegen op de inschrijflijst op het mededelingenbord of je per e-mail op te geven bij Harry Lips (harrylips@ziggo.nl) of Peter Beerens (peter-berbel@hetnet.nl).

Mocht je een of twee avonden niet kunnen meespelen, geen nood. Meld je voor die avonden op de normale manier via de website af. Je krijgt dan een half punt per niet gespeelde ronde als bye, met een maximum van zes byes. Bij niet afmelden voor een avond krijg je een nul voor elke niet gespeelde partij.

We hopen op veel deelnemers en een interessante strijd om het rapidkampioenschap van HWP nieuwe stijl.

Reacties(1)


Enno Noordhoff7-5-2018, 11:40

Er staat dat de convocatie is gemaakt door Harry en Enno, maar daarbij is de bijdrage van Willem de Ruig onder tafel geveegd. Hierbij alsnog dus.


Stemmen:0
 

Aantal waarderingen:0