Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Uitkomsten enquête interne competitie

Harry Lips | | Intern | 0 reacties

De afgelopen maand is er onder de HWP-leden een enquête gehouden over de interne competitie en de clubavond. Met 57 respondenten (meer dan 50% van het aantal seniorleden) was de respons heel behoorlijk. Veel leden hebben de moeite genomen om de enquête in te vullen en ook nog aanvullende opmerkingen te geven.

Over het algemeen bleek men niet heel veranderingsgezind. Kunnen we daaruit afleiden dat de meeste HWP-ers tevreden zijn over de huidige invulling van de clubavond?

Toch ziet de werkgroep verbetering interne competitie, bestaande uit intern wedstrijdleider Marco Boekhout, Jaap Rotte, Enno Noordhoff en Harry Lips, in de uitslag van de enquête wel aanknopingspunten om voorstellen te doen aan het bestuur om de interne clubavond nog aantrekkelijker te maken.

Er blijkt een kleine meerderheid te zijn om een play-off om het clubkampioenschap in te voeren. Onder de mogelijke kampioenskandidaten was die meerderheid zelfs nog wat groter. In welke vorm zo'n play-off verspeeld zou moeten worden, wordt uit de enquête niet duidelijk. De werkgroep stelt dan ook voor om een play-off om het kampioenschap in te voeren en stelt twee varianten voor, waaruit de algemene ledenvergadering zou moeten kiezen.

Verder is er een aanzienlijke minderheid die wel wat ziet in het invoeren van een mogelijkheid tot vrij schaken op de clubavond naast de interne. De werkgroep wil dan ook vrij schaken faciliteren, op zo'n manier dat er geen afbreuk wordt gedaan aan de interne, maar wel leden naar de club worden gelokt die anders zouden wegblijven omdat zij geen lange interne partij willen of kunnen spelen.

De voorstellen van de werkgroep zijn voorgelegd aan het bestuur. Dat beslist welke voorstellen worden overgenomen en in de komende ALV aan de leden worden voorgelegd.

De resultaten van de enquête zijn te zien in onderstaand document. Dat is ook hier te downloaden (PDF). Op individuele opmerkingen zal de werkgroep eventueel persoonlijk ingaan met degenen die ze gemaakt hebben. 

Plaats nieuwe reactie

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.