Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Vrijwilligers gezocht: klokken instellen

Harry Lips | | Intern | 6 reacties

Het blijft een probleem: Drie types digitale klokken en twee verschillende speltempi in de HWP-interne. Regelmatig gaat het fout en wordt er bijvoorbeeld geen increment toegekend. En nog vaker worden degenen die de reputatie hebben dat ze weten hoe het werkt bij het begin van de partijen belegerd door hen die er niet uitkomen. Een taai probleem, want het is in de paar jaar dat we met Fischer-tempo spelen in de interne niet beter geworden.

De vorig jaar ingestelde werkgroep die zich met de interne bezighoudt, heeft zich over dit probleem gebogen. Na uitvoerige bestudering van de ins en out van de diverse typen zijn Jaap Rotte en Harry Lips gekomen tot een instructie voor het instellen van de klokken, waarbij gebruik gemaakt wordt van de mogelijkheden om de klokken vooraf op een bepaald speeltempo in te stellen en dit bij aanzetten op te roepen.

De bedoeling is deze instructies te plastificeren en in veelvoud op de club te verspreiden. Ieder die er zonder instructie niet uitkomt kan deze dan raadplegen en zo zelf de klok goed instellen.

Voordat we de instructies gaan verspreiden willen we ze eerst testen. Wie stelt zich beschikbaar om een uurtje op een doordeweekse avond, waarschijnlijk een maandag, donderdag of vrijdag de instructies te testen op juistheid, begrijpelijkheid en duidelijkheid? We zoeken  twee of drie mensen die nu nog niet goed thuis zijn op dit gebied. Meld je  op de clubavond bij Jaap Rotte of Harry Lips. Dan maken we een definitieve afspraak.

Plaats nieuwe reactie

Reacties (6)

  • Harry Lips
    Harry Lips
    07.12.2016
    Update: Inmiddels hebben twee vrijwilligers zich gemeld en we gaan testen. Dank, heren!
    Na de jaarwisseling hopen we de handleidingen te kunnen presenteren.
  • Koos Stolk
    Koos Stolk
    08.12.2016
    bij de xl klokken kun je de instellingen opslaan onder programma 0, dan hoef je alleen de mensen te leren hoe ze die programma's terughalen.
  • Harry Lips
    Harry Lips
    09.12.2016
    Koos, dank voor deze tip, die ik ook al van Joost Jansen had gekregen. we gaan hem zeker gebruiken
  • Niels Bernecker
    Niels Bernecker
    13.12.2016
    Top! en als je nog hulp nodig hebt weet me te vinden..
  • Lukas Mulder
    Lukas Mulder
    15.12.2016
    Dank Harry en Jaap dat jullie dit opgepakt hebben!
    Lukas Mulder
  • Paul Hofstede
    Paul Hofstede
    17.12.2016
    ik wil ook wel testen,

    Paul