Rapidkampioenschap in de Sociëteit

Bestuur | |   Intern |   3 reacties

Van de KNSB kreeg de club deze week het bericht dat vanaf 1 juli binnen schaken voor alle leeftijdsgroepen mogelijk is, met inachtneming van de anderhalvemeterregels. Het bestuur heeft besloten om in de zomermaanden over zeven avonden het HWP rapidkampioenschap te verspelen.

Het bericht van de KNSB komt erop neer dat we aan het bord mogen zitten zonder afstand te houden, maar dat het naastgelegen bord op anderhalve meter liggen. Als je niet aan het bord zit, moet je altijd 1,5 meter afstand houden tot de anderen. Deze beperking geldt niet voor de jeugd; zij hoeven onderling geen afstand te houden.

Het bestuur heeft contact opgenomen met de Sociëteit, en de Soos heeft een opstelling gemaakt met 25 tafels, die genoeg uit elkaar staan. We gaan daarom op zeven opeenvolgende zomerse dinsdagen het Rapidkampioenschap van de club spelen. Elke avond drie ronden Zwitsers. Aanmelden aan de zaal; je kunt een aantal keren een bye van een half punt aanvragen.

De eerste speelavond is dinsdag 7 juli. Dan kunnen we elkaar weer in de ogen kijken onder het genot van een hapje en een drankje. Natuurlijk is de jeugd vanaf 19:00 uur ook welkom.

Komende week worden op de website van de KNSB de laatste protocollen geplaatst.

Plaats nieuwe reactie

Reacties (3)

 • Richard Fritschy
  Richard Fritschy
  28.06.2020
  Hoera!!!
 • René in 't Veld
  René in 't Veld
  28.06.2020
  we staan te trappelen!
 • Frits Bakkes
  Frits Bakkes
  30.06.2020
  jippie.