Santiagohart wint eerste HWP onlinetoernooi

Rob Mulder | |   Intern |   13 reacties

Dinsdagavond werd het eerste HWP onlinetoernooi gespeeld en gewonnen door santiagohart. Na een spannende strijd hield hij Boris64D, harrydeparry en krlove nipt achter zich.

Als dit je niets zegt, dan was je dinsdag niet op de club. Of misschien wist je niet dat de clubavond tijdelijk verplaatst is van de Sociëteit naar https://www.chess.com/club/hwponline. Of misschien wist je dat wel, maar lukte het je niet om binnen te komen. De eerste online avond verliep een beetje moeizaam, maar de doorzetters slaagden er uiteindelijk toch in om te schaken, en daar gaat het om.

Het was even wennen, om 8 uur waren we optimistisch met al 16 geregistreerde leden, maar het toernooi om kwart over acht ging niet van start omdat het slechts 2 leden was gelukt om zich hiervoor aan te melden. Er waren toen meerdere leden online actief maar iedereen deed iets anders. Sommigen waren in de chat, anderen gingen hun eigen online potje spelen tegen een van de miljoenen andere spelers op chess.com, of ze kwamen terecht in een ander toernooi. Pas om half tien lukte het om een toernooitje te starten.

HWP online is toegankelijk voor alle leden van HWP, dus ook voor de jeugd. Iedereen mag meedoen, of je nu gezond bent, lichte verkoudheidsklachten hebt of besmet met Corona: maakt niet uit. Het enige wat je nodig hebt is een registratie bij chess.com en dat kan gewoon gratis zijn. Meld je aan, speel een paar potjes op chess.com om ervaring op te doen, en word lid van HWP online.

Op 24 maart spelen we een toernooi met 5|5, 5 minuten bedenktijd plus 5 seconden bijtelling, zeven ronden. Hier alvast de link naar het toernooi: https://www.chess.com/live#t=1161140

 

Plaats nieuwe reactie

Reacties (13)

 • Koos Stolk
  Koos Stolk
  19.03.2020
  Registratie van het toernooi start vanaf 1 uur voor aanvang. Klik dan op 'Meedoen'.
  Als je ingelogd blijft starten de partijen vanzelf.
 • Adrie Pancras
  Adrie Pancras
  19.03.2020
  Goed initiatief mannen. Ik ga proberen mee te doen. Ik was afgelopen dinsdag te laat erbij maar was nog wel live getuige hoe santiagohart een spannende partij won van krlove.
 • Harry Lips
  Harry Lips
  19.03.2020
  Ik doe weer mee. Ondanks de kinderziekten is dit online schaakavondje me goed bevallen.
  Ik miste alleen de afterparty met een vakkundig door Juliette getapte Affligem Blond.
 • Harry Lips
  Harry Lips
  19.03.2020
  Tip: Speel voor je je aanmeldt voor het tournooi op z'n minst een partij tegen een speler met rating op chess.com, zodat je een rating hebt. Zonder rating kun je je niet inschrijven (vindt chess.com)
 • Enno Noordhoff
  Enno Noordhoff
  20.03.2020
  Zijn de gespeelde partijen nog online terug te vinden: om na te spelen?
 • Rob Mulder
  Rob Mulder
  20.03.2020
  Alle partijen blijven eeuwig staan. En jou kennende zal je daar wel aan kunnen zien wie de spelers zijn achter deze schuilnamen.
 • René in 't Veld
  René in 't Veld
  24.03.2020
  net te laat voor de 2e avond...volgende week dan maar
 • René in 't Veld
  René in 't Veld
  24.03.2020
  leuk toernooi, ik kon nog 5 partijen mee doen
 • Arjen Doevendans
  Arjen Doevendans
  25.03.2020
  Leuk toernooi. Is er eigenlijk al een mail uit gegaan naar alle leden? Wellicht doen er dan volgende week nog meer mensen mee. Ik heb zelf nog geen mail voorbij zien komen en ik weet dat niet iedereen regelmatig deze website bezoekt.
 • Arjen Doevendans
  Arjen Doevendans
  25.03.2020
  Correctie: Ik heb de mail wel, over het hoofd gezien
 • Rob Mulder
  Rob Mulder
  29.03.2020
  Ondertussen is ook de jeugd begonnen met online schaken via HWP online. Afgelopen dinsdag was er een hoge opkomst en de fanatici spelen ondertussen drie toernooien per week.
  Voor de senioren heb ik een nieuw snelschaaktoernooi aangemaakt voor 1 april, plus nog een 960 toernooi met langere bedenktijd voor degenen die willen snelschaken. Voor meer informatie, of als je wilt reageren, verwijs ik je naar https://www.chess.com/club/hwponline, de links voor 1 april zijn te vinden in het forum: https://www.chess.com/nl/clubs/forum/view/online-schaken-2#comment-47268308.
 • Rob Mulder
  Rob Mulder
  29.03.2020
  Ik bedoel natuurlijk dinsdag 31 maart.
 • Adrie Pancras
  Adrie Pancras
  30.03.2020
  Goed initiatief Rob. Ik ga voor de gewone snelschaak.