Schaakfietsen met HWP op Tweede Pinksterdag

Harry Lips | |   Intern |   0 reacties

Goed nieuws voor alle HWP-schakers! De tweede pinksterdag hoeft niet in ledigheid te worden doorgebracht of te worden besteed aan een obligaat bezoekje aan de meubelboulevard of de Pinksterraces op Zandvoort. Op die dag, 10 juni, vindt namelijk de traditionele niet te missen HWP-schaakfietstocht plaats.

Het stramien is bekend: om kwart voor tien 's ochtends vertrekt het peloton bij de Sociëteit voor een fietstocht van rond de veertig kilometer in de mooie omgeving van Haarlem. Onderweg worden twee etablissementen aangedaan, waar de inwendige mens wordt versterkt, maar waar bovenal een plezierig potje (rapid) wordt geschaakt. Elk jaar slaagt de organisatie er weer in de deelnemers met onbekende en originele plekken in de regio kennis te laten maken. Rond vijf uur 's middags zijn  we terug in Haarlem en wel in het Badhuis aan het Leidseplein. Hier wordt een laatste ronde geschaakt en een eenvoudige doch voedzame maaltijd genoten. Hierbij wordt het schaakpeloton versterkt met aanhangers, die niet de hele dag mee willen of kunnen fietsen, maar wel graag meedoen met dit gezellige slot van de dag.

Onze kok van de afgelopen jaren, Niels Bernecker, fietst dit jaar zelf mee en we doen dus een beroep op een cateraar voor de slotmaaltijd. Kosten van dit alles: €15 euro voor wie schaakt, fietst en mee-eet, €10 voor hen die alleen aan de afsluiting meedoen.

Er is plek voor maximaal 40 fietsers. Op dit moment hebben al ongeveer 25 schaakfietsers zich opgegeven, dus meld u snel mondeling of per e-mail aan bij Willem de Ruig (wderuig@xs4all.nl), bij wie ook het inschrijfgeld (contant of per bankoverschrijving) kan worden voldaan en een keuze (ook vegetarisch) kan worden opgegeven voor de slotmaaltijd.

Plaats nieuwe reactie

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.