Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Tim Mazajchik opnieuw clubkampioen HWP

Peter Beerens | | Intern | 1 reactie

Tim Mazajchik is voor het tweede jaar achter elkaar kampioen van HWP geworden. Hij bleef in de Zwitserse competitie ongeslagen en speelde alleen remise tegen Hubrecht en Ben. Met 9 punten was hij een punt los van de achtervolgers en dus een terechte kampioen.

Tim bleef Jeroen Schoonackers en Harry Lips voor, die allebei ook een prima seizoen draaiden en 8 punten verzamelden. Ben de Jong en nieuwkomer Herwig Devolder completeerden de top 5 met ieder 7½ punt.

Ben won daarmee Ratinggroep 2 voor de teruggekeerde Cees Visser en Adrie Pancras. Ratinggroep 3 werd een prooi voor Mink Muskens, voor Richard Vink en Jos Broersen. Mink maakt flinke progressie en zal volgend jaar in een hogere ratinggroep spelen. Ratinggroep 4 is gewonnen door veteraan Frits Bakkes voor Pieter van ’t Oosten en Rens Zuiderveld. Ratinggroep 5 tenslotte was voor Dim Langman voor Willem de Ruig en nieuweling Sem van de Crommert.

Bekijk de eindstand - voor de eindstanden van de ratinggroepen kies: Categorieën

Ook de Keizercompetities zijn beëindigd. De normale Keizercompetitie was lang spannend. Oud-kampioen Jan Boekelman werd uiteindelijk de winnaar (TPR 2121) voor Enno Noordhoff (TPR 2082) en Herwig Devolder (TPR 2059), die lang bovenin stond. Ben de Jong en Mink Muskens, allebei ook al goed in het clubkampioenschap, completeerden de top 5.

Bekijk de eindstand - en voor de stand zonder de 40% regel zie kruistabel.

De Keizerrapid-competitie was matig bezocht en uiteindelijk haalden maar 5 spelers benodigde 40% aanwezigheid. Peter Beerens eindigde voor Harry Lips, Frank Beverdam, Pieter van ’t Oosten en Jay Nels. Roel Faber en Jeroen Schoonackers hadden een hogere TPR, maar speelden niet genoeg.

Bekijk de eindstand - en voor de stand zonder de 40% regel zie kruistabel.

Resten de komende 4 weken nog het HWP rapidkampioenschap en de bekerfinale tussen Hubrecht van den Brekel en Max Merbis op 4 juni.

Plaats nieuwe reactie

Reacties (1)

  • Berend van Maassen
    Berend van Maassen
    2 week geleden
    Mijn felicitaties voor de kampioen en overige prijswinnaars. Speciale dank voor de competitieleiders voor hun inzet.