Casper Venlet Herfstkampioen

Frank Beverdam | |   Jeugd |   0 reacties

Na vorig jaar net naast het clubkampioenschap gegrepen te hebben ditmaal wel een hoofdprijs voor Casper. Hij mag zich kronen tot Herfstkampioen 2014. Zonder slag of stoot ging het niet, want pas in de laatste ronde kon hij de strijd met naaste concurrent Troy Gibb in zijn voordeel beslissen. Zelf won hij van Toer Vermeeren, terwijl Sem Kurstjens Troy een fatale nederlaag toebracht.

Naast de hoofdprijs voor Casper waren er natuurlijk nog meer bekers te verdelen. Bij de beginners en meestal ook allerjongsten ging de eerste prijs naar Cas Peters. Wel een beetje jammer dat hij er niet was om de beker in ontvangst te nemen, maar dat komt natuurlijk nog wel. De tweede plaats was voor een van de drie zusjes Halkes, Jolijn in dit geval. Ook de derde beker ging naar een meisje. Namelijk naar de altijd enthousiaste Henrike Wesselink. Helaas was ook zij niet aanwezig, zodat het nog eventjes zal duren voordat de beker op haar kamer zal prijken. Goed gedaan alle drie!

In stap twee ook een spannende strijd. Met een minimale voorsprong eindigde hier Isaac Visser op de eerste plaats. Opvallend is hoe volwassen het spel van de pas 6-jarige Isaac is. Als hij zo doorgaat zal het niet lang meer duren voordat hij zich gaat mengen in de strijd om de algemene jeugdtitel. Hele goede tweede werd Teun Schoe. Teun, gezelligheidsdier bij uitstek, heeft aan de hand van zijn trainers, Mark en Paul, een enorme stap gezet. Ook dat belooft wat voor het vervolg van het seizoen. Hoge verwachtingen zijn er ook voor de nummer drie, Berend Runderkamp. Hij meldde zich pas halverwege de competitie, maar maakte in zijn zeven partijen veel indruk.

Dan stap 3 tenslotte. Ook hier spanning tot het eind. Uiteindelijk was het de 9-jarige Jurriaan Boeren, die aan het langste eind trok. Jurriaan speelt al jaren om de prijzen in zijn categorie en toonde ook nu weer aan dat het wel goed zit met zijn schaakontwikkeling. De beker voor de tweede plaats was voor Sem Kurstjens. Sem maakt onlangs zijn debuut in het NHSB jeugdteam en won daar bijna van een 1400 speelster. Dus dat hij wat in zijn mars heeft is wel duidelijk. Hij geldt in ieder geval als een van de favorieten voor de algemene titel. Dat geldt ook voor de nummer drie David Snippe en zeker als hij wat constanter wordt. Hij won bijvoorbeeld van Casper, maar leed daarnaast ook een aantal onnodige nederlagen.

Nu even twee weken Kerstreces en dan barst op 5 januari de strijd weer los om de felbegeerde titel van jeugdclubkampioen.

Plaats nieuwe reactie

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.