D-viertal op herhaling

Frank Beverdam | |   Jeugd |   0 reacties

Ook op de tweede speeldag van het NK viertallen schaakte HWP D1 weer drie matchpunten bij elkaar. Weliswaar was de tegenstand minder dan op speeldag 1, maar met een 50% score staan we nu op de plek waar we horen.

Pepijn, Kris, Jelle en Chenwu bereiden zich voor

Met Chenwu Zhu als vervanger voor de verhinderde Isaac Visser leverde Mireille van der Kruk het complete team af bij het "Podium aan de Maas"  in Rotterdam, alwaar op het nippertje een complete verkeerschaos werd ontlopen. Dus op tijd achter de borden, klaar om het op te nemen tegen Klim Op D2. In ronde 2 werd tegen het eerste een 3-1 nederlaag geleden, maar D2 was aanzienlijk zwakker, dus er zouden kansen moeten zijn. Dat pakte echter totaal anders uit. Chenwu werd op bord 1 kansloos weggzet door een op papier veel zwakkere tegnstander, Jelle Kop werd pardoes mat gezet op f2 toen hij zijn paard van f3 (welk het matveld blokkeerde) wegspeelde naar h4 en Pepijn van der Kruk en Kristian Vreeken (in de analyse had hij het over kandidaatzetten, dat moet de hand van Max zijn!) verloren al vroeg in de partij materiaal en incasseerden dan ook beiden een 0. Een valse start dus, maar wel met als voordeel dat we ronde 5 werden verwezen naar de biblitheek. Deze bleek wat ruimer en zeker lichter te zijn dan de zaal op etage 2.

SMB 2 was de volgende opponent. Op papier waren we ruim sterker dan de Nijmegenaren, maar dat kwam voornamelijk door de 1200+ rating van Chenwu. Hij liet zich ditmaal dan ook niet verrassen en maakte gehakt van zijn tgenstander, die de meest waanzinnige zetten op het bord toverde. Ook Jelle kende geen genade en pakte de volle buit. Echter Kristian en Pepijn lieten de winst door de vingers glippen, waardoor uiteindelijk een 2-2 op het scorebord stond. Gek genoeg betekende dat wel weer promotie naar een etage hoger.

Ook in ronde 6 troffen we weer een tweede team. Maar wel het tweede van de ongenaakbare koploper ESV uit Eindhoven. Op bord 1 trof Chenwu een 1500+ speler. Maar Chenwu had inmiddels de smaak te pakken en rekende in de volgende stelling net iets verder dan zijn tegenstander.

 

Als zwart hier op f3 neemt is er niet aan de hand. Maar na 12...Lh5 13 Pxe5 Lxe2 13 Pxf7 Lxd1 14 Pxd8 Txd8 15 Txd1 stond wit een gezonde pion voor. Toen zwart ook nog zijn paard verspeelde was de winst snel binnen. Ook Kristian en Pepijn hadden de vis snel op het droge. Kristian speelde het erg actief, bouwde een sterke aanval op en werd uiteindelijk een handje geholpen door zijn tegenstander die mat in één over het hoofd zag. Pepijn won vrij snel een stuk en na 28 zetten stond onderstaande stelling op het bord.

 

Waar verslaggever nog zocht naar de definitieve genadeklap liet Pepijn zien dat het stappenplan goed besteed is aan hem. Met Lb7 was de buit rap binnen en ook de twee matchpunten. Dat Jelle vervolgens kopje onderging was sneu voor hem, maar mocht de goede stemming op de terugreis niet drukken. 

Na 6 ronden staan we op de 17e plaats. Zo'n beetje de plek waar we thuis horen. Maar met een goede laatste speeldag - op 30 november - moeten we in het linker rijtje kunnen eindigen.

Plaats nieuwe reactie

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.