Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Daan Heus: Jeugd clubkampioen 2024 en winnaar GP HWP Haarlem

Frank Beverdam | | Jeugd | 1 reactie

Daan Heus kent een geweldig eerste seizoen bij HWP. Na het winnen van de Herfsttitel mag hij zich nu ook de nieuwe Jeugd Clubkampioen noemen. Hij volgt hiermee Cas Smets op, die zijn titel helaas niet verdedigde.

Daan pakte de titel met grote overmacht. Slechts een andere nieuwkomer, Jasper Wijnmaalen, wist hem een halfje af te snoepen. Jasper speelde echter te weinig om Daan te bedreigen. In de laatste ronde leek de pas 9-jarige Jinchen Zhang nog voor een stuntje te gaan zorgen, maar in voor haar goede stelling ging zij door de vlag. Zodoende eindigde Daan op een monsterscore van 16 1/2 uit 17.
Jelle Kop en Patryk Dyksinski volgden op gepaste afstand op de plaatsen twee en drie.

Ook op de GP's liet Daan zich gelden. Na de eerste drie GP's van het seizoen te hebben gewonnen schreef hij zondag 2 juni ook ons eigen GP toernooi op zijn naam. Dat ging niet zonder slag of stoot, want na 7 ronden stond hij exact gelijk met Sven Winter. Beiden wonnen al hun partijen en remiseerden tegen elkaar. Soms wordt dan de nummer één aangewezen door loting, maar nu werd er een tie-break gespeeld. Onder grote publieke belangstelling wist Daan in het derde vluggertje Sven op de knieën te krijgen.

Naast Daan waren er ook nog andere HWP'ers, die in de prijzen vielen. Stef van Dam won met 5 1/2 uit 7 groep twee en voor Jyotsna Vinod, Siem Odijk en Hugo Berkhout waren er mooie derde plaatsen.
Met 84 deelnemers was het GP goed bezet, maar toch minder dan andere GP's in de regio. Aan de locatie kan het niet liggen, want ook dit jaar toonde Aktiviteitencentrum De Schakel zich een perfecte gastheer en met dank aan alle vrijwilligers hadden alle aanweizgen een leuke dag.

De winnaar
Tie break GP
De bekers
De Eindstanden

Plaats nieuwe reactie

Reacties (1)

  • Mark Hemelrijk
    Mark Hemelrijk
    3 week geleden
    Proficiat Daan!