Driemaal groepswinst op GP Zwaag

Patrick Roozeman / Frank Beverdam | |   Jeugd |   1 reactie

Na een forse opkomst van de witte veulens en dito succes op het GP Langedijk in september, was het afgelopen zondag in Zwaag op het GP Hoorn een stuk rustiger.

De herfstvakantie maakte dat er aan elf tafels gestreden werd. Voor zover uw verslaggever het kon overzien, was HWP met vijf spelers aanwezig op tafels 2, 5 en 6. Tjacko Bok haalde een prachtig resultaat aan tafel 2 door met 6 uit 7 als eerste te eindigen. In dat geweld kon Jelle Kop net niet mee. Maar een solide 4 uit 7 betekende o.b.v. onderling resultaat net geen brons. Aan tafel 5 konden Karel Duchatteau en Tije van Ravesteyn niet strijden om de prijzen. Karel scoorde tenslotte toch twee prima winstpartijen, terwijl Tije zijn goede start van 3 uit 4 geen vervolg kon geven en met 4 uit 7 net het brons miste. Aan tafel 6 gaf Bo Stassen zijn eerste tafelwinst in Langedijk een prima vervolg door ook in Zwaag aan het langste eind te trekken. Na een matig begin met 1 uit 3, won hij de laatste vier partijen, zodat hij met 5 uit 7 o.b.v. van onderling resultaat het goud in de wacht sleepte. Een prima GP dag voor HWP derhalve. Op naar GP Zaanstad op 17 november.  

Naast genoemde vijf ‘oudgedienden’ speelden er ook nog een viertal nieuwe witte veulens mee in Zwaag. Van dit viertal was Chia Chia Liu de meest opvallende. Zij won met een perfecte score van 7 uit 7 haar groep. Ook de broertje van der Wal speelden goed. Zij revancheerden zich daarmee voor hun wat mindere optreden het voorgaande GP. Sipke werd met 5 uit 7 tweede in groep 3. Bowe viel in dezelfde groep met één punt minder net buiten de prijzen.
Dat gold ook voor Patryk Dyksinski. Maar met een 50% score mag hij tevreden terugkijken op zijn tweede GP optreden.

Zoals gezegd is het volgende GP alweer op 17 november. Vorig jaar waren we daar met meer dan 20 HWP’ers aanwezig. Benieuwd of dat dit jaar ook gaat lukken.

Plaats nieuwe reactie

Reacties (1)

  • Frits WellingFrits Welling
    Frits Welling
    02.11.2019
    Wat leuk dat de witte veulens zo actief meedoen met de GP toernooien.
    Ook de resultaten zijn er om trots op te zijn.