Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

E-viertal naar finale

Frank Beverdam | | Jeugd | 1 reactie

Een ietwat gehavend E-viertal heeft zich in Rotterdam weten te plaatsen voor de finale van het Nederlands Kampioenschap, welke op 14 november wordt verspeeld in Almelo.

Gehavend omdat een tweetal sterke spelers verstek moest laten gaan en omdat kopman Cas Smets de ochtend voetbal verplichtingen had, waardoor we de eerste twee ronden ook nog eens een bord leeg moesten laten. En een bijkomende tegenvaller was dat dat lege bord ook nog eens niet bord 1 mocht zijn. Desondanks wist het drietal Bowe van der Wal, Bo Stassen en Catootje Smets de uiteindelijk nummer twee, VAS Amsterdam, toch een matchpunt af te snoepen, waardoor er naar twee ronden nog gewoon uitzicht was op kwalificatie. In een poule van acht zouden de eerste vier zich kwalificeren.

Toen in ronde 3 Cas uiteindelijk aanschoof verliep het verder soepeltjes. Ondanks een 4-0 nederlaag tegen het ongenaakbaare RSR Ivoren Toren werd na 6 ronden de reis naar Almelo al veiliggesteld. Overwinningen op Landau, De Messemaker en Almere brachten het puntentotaal op 7 en de kloof met de nummer 5 op 3 punten. Een gelijkspel in de laatste ronde telde enkel voor de statistieken. Alleen wel een beetje jammer dat de resultaten tegen de nummers 1,2 en 3 meetellen in de finaleronde, wat de kans op een hoge eindklassering natuurlijk niet ten goede komt.
Ondanks dat hij maar 5 potjes speelde werd Cas Smets teamtopscorer met 3 1/2 uit 5. Bo haalde weliswaar een halfje meer, maar hij kreeg een puntje kado, omdat hij geen tegenstander had. Catootje en Bowe scoorden resp. 3 en 2 1/2 uit 7.

Tenslotte nog hulde voor de bond, dat zij er in corona tijd in geslaagd zijn om dit toernooi met 16 teams te organiseren. De eerlijkheid gebied echter wel om te zeggen dat het voor de begeleiding afzien was. Het was verboden de partijen in de speelzaal te volgen en slechts één begeleider per team mocht zich in het gebouw ophouden. Ik was dan ook blij dat ik vroeg in de middag door vader Smets afgelost werd en de (trein)reis terug naar huis kon aanvaarden. Hopelijk zijn tegen de tijd dat we in Almelo spelen, 14 november, dit soort bizarre regels versoepeld.

Catootje, Bo, Bowe en Cas

Plaats nieuwe reactie

Reacties (1)

  • Richard Fritschy
    Richard Fritschy
    04.10.2020
    Ook hulde voor het jeugdteam en al helemaal voor Frank!