Geen NK voor D-viertal

Frank Beverdam | |   Jeugd |   0 reacties

Ondanks dat er niet werd verloren van de top 3 is het D-viertal, bestaande uit Casper Venlet, Sem Kurstjens, Berend Runderkamp, Jasper Rombout en invaller Stephan de Hart er op het NHSB kampioenschap niet in geslaagd zich te plaatsen voor het NK.

Vooraf was het een beetje gissen naar de kansen op een top 3 notering. We wisten dat we met een behoorlijk sterk team waren afgereisd naar Hoorn. Maar wie waren de concurrenten? Natuurlijk de Kennemer Combinatie, dat met twee teams was opgekomen, maar zijn twee beste spelers over de teams had verdeeld. Maar hoe sterk was de rest?

Nu dat werd meteen de eerste ronde duidelijk. Tegenstander Caissa verscheen met 3 meisjes op de eerste drie borden, die alledrie van behoorlijk niveau waren. Zo ondervond eerste bordspeler Casper, die snel pardoes mat werd gezet. Ook Berend op drie werd weggecombineerd. Gelukkig konden Sem en Jasper tegenscoren, waardoor een 2-2 uitslag genoteerd kon worden.

Dat was ook de uitslag in ronde 2. Tegenstander nu Santpoort en ditmaal was het Jasper, die binnen luttele tellen werd matgezet. Gelukkig wist Casper zich te herstellen en ook Sem won weer. Hoe gering de krachtsverschillen waren bleek uit de tussenstand na twee ronden. Geen enkel team meer op een 100% score.

Nog van alles mogelijk dus. Maar in ronde drie volgde de ontnuchtering. Een kansloze 3-1 nederlaag tegen Schaakmat. Hierdoor belandden we in de onderste regionen. Echter door een 4-0 overwinning op het tweede team van de Wijker Toren en een 3 1/2 - 1/2 zege op HWP Zaandijk gloorde er weer hoop. Nog twee overwinningen en plaatsing zou zo goed als zeker zijn. En misschien waren drie punten ook al voldoende.

Alleen.... de tegenstander in ronde 6 was dus de Kennemer Combinatie. Maar waarom zouden we bang zijn? Ja bord 1 was sterk, maar de rest dat zou toch moeten kunnen...?! Op bord 4 viel dat tegen. Stephan werd vrij snel verslagen door Jonathan Snippe, het jongere broertje van HWP' er David. Echter de overige drie borden stonden goed. Casper was bezig bijna-Nederlands kampioen Luuk van Steenoven te overspelen, Sem deed hetzelfde met Stella Honkoop en Jasper draaide oud HWP' er Mihi Vlad flink de duimschroeven aan. De laatste was de eerste die het punt binnenhaalde. Alleen Casper had Luuk toch weer tegenspel gegeven en deze greep dat met beide handen aan. Casper moest zijn toren geven voor een ver opgerukte pion en toen hij er niet in slaagde zijn eigen twee verbonden vrij-pionnen naar de overkant te brengen was de 0 een feit. Gelukkig herstelde Sem het evenwicht met zijn zesde overwinning op rij, waardoor er nog steeds kansen waren.

Maar dan moest er in de laatste ronde wel gewonnen worden van runner-up de Waagtoren en liefst met behoorlijke cijfers.

Casper meldde dat hij meestal wel won van hun eerste bordspeler en hij hield woord. Maar toen dit punt werd genoteerd stonden we jammergenoeg al 2-1 achter. Jasper had zijn vijfde partij (uit 6) van de dag gewonnen, maar Berend en Sem verloren. Vooral voor Sem was dat sneu. Hij had (net als Jasper overigens) de gehele dag geweldig gespeeld. Maar uitgerekend de laatste ronde ging het mis. Een moeilijk staand eindspelletje met een pion minder, maar met ongelijke lopers, kon geen remise gehouden worden. Jammer voor Sem en het team, maar soms moet het gewoon een beetje meezitten. In ieder geval was het een leuke dag en volgend jaar gaan we het gewoon weer proberen.

Plaats nieuwe reactie

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.