Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

HWP Jeugd scoort goed in Castricum

Frank Beverdam | | Jeugd | 0 reacties

Met vijf bekers deed de HWP jeugd weer van zich spreken tijdens het GP in Castricum.

Er vielen drie eerste prijzen te vieren. Cas Smets was de beste in groep 2 en zal het volgend GP ongetwijfeld zijn opwachting op het hoogste niveau gaan maken. Ook Bo Stassen zal waarschijnlijk een groep hoger spelen. Hij won ditmaal groep 4.Sinds hij getraind wordt door Pieter de Jager maakt hij grote stappen voorwaarts. Kijken waar dat eindigt dit seizoen. 
Karel Duchatteau is niet een echte GP tijger, maar de laatste tijd heeft hij de smaak te pakken. En dat zou best eens zo kunnen blijven, want Karel won groep 5 en ook voor hem lonken de hoogste groepen.

Ook twee "Witte Veulens" in de hoofdgroep ditmaal. Van hen baarde Tjacko Bok het meeste opzien. Met een fraaie score van 5 1/2 uit 7 legde hij beslag op een mooie tweede plaats. Na zijn winst in de KNSB en kwalificatie voor het NK is het vertrouwen bij Tjacko weer helemaal terug. De ratinggrens van 1000 lijkt beslecht en Tjacko lijkt klaar voor een reuze sprong voorwaarts.
Die kan Jelle ook maken, maar hij moet nog even in de wachtkamer. Hij had het lastig op het hoogste podium, maar zijn tijd gaat ook nog zeker komen.

De laatste beker was voor een debutant. Tjerk Graafsma zette zijn eerste GP optreden luister bij met een knappe tweede plaats in groep 10. Hopelijk het begin van een opmars naar de hoogste groepen.

Bij het schrijven van dit stukje was de einduitslag nog niet gepubliceerd. Dus het kan zijn dat de correspondenten ter plaatse nog enige "Veulens" (het zijn er tegenwoordig ook zo veel) over het hoofd gezien hebben. In dat geval later meer nieuws.

Het volgend GP laat niet lang op zich wachten. Op zondag 15 maart wordt er gespeeld in Heiloo.

Vlnr Bo, Tjacko, Cas, Karel en Tjerk. Prijswinnaars in Castricum
Witte Veulens in Castricum

Plaats nieuwe reactie

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.