Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

HWP Jeugd Tweemaal Tweede

Theo Kop | | Jeugd | 1 reactie

Afgelopen zaterdag maakten Patryk Dyksinski en Jelle Kop een uitstapje naar een GP toernooi van de Leidse Schaakbond. Er werd gespeeld in zalencentrum De Bron, gelegen naast winkelcentrum De Ridderhof.

Het Leidse schaakfestijn heeft dezelfde opzet als de GP's in Noord-Holland - in groepen van acht neemt de jeugd het tegen elkaar op. Voor de gezelligheid en/of bekers en enveloppen werd er gestreden door jong en iets minder jong in dertien verschillende groepen. Zeven potjes van 15 min per persoon werden er gespeeld, en dit zonder pauze en gevolgd door een snelle prijsuitreiking. Zodoende werd het toernooi in een enkele middag gespeeld.

Patryk, uitkomend in groep 3, kwam gelijk in de eerste ronde de sterkste in de groep tegen. Hierna bleef hij ongeslagen en met 6 uit 7 eindigde hij op een mooie tweede plek. Jelle speelde ook lekker en verloor geen enkele partij in de hoogste groep. Drie remises brachten hem echter toch de tweede plek ondanks winst tegen de nummer één. Al met al weer een leuke middag en op naar het volgende toernooi. Voor de Noord-Hollandse GP cyclus is dat zondag 16 april in Schagen.

Voor de uitslagen zie: Grand Prix (leisb.nl)

Plaats nieuwe reactie

Reacties (1)

  • Harry Lips
    Harry Lips
    27.03.2023
    Mooie prestaties, Patryk en Jelle!