Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

HWP succes op GP Sint Pancras

| Jeugd | 0 reacties

Acht Witte Veulens, vier bekers. Een mooie score om het nieuwe jaar mee te beginnen. Hoewel de hoogste trede dit keer niet werd bereikt, mochten de podiumplaatsen voor Jelle, Cas, Chia Chia en Bo er natuurlijk best zijn.

Traditioneel werd het eerste GP van het nieuwe jaar gespeeld in Sint Pancras. Ondanks de vakantieperiode waren toch acht Witte Veulens present in buurtcentrum de Geist en niet zonder succes dus.
Ook in groep 1 ditmaal HWP vertegenwoordiging. Als ratinglaagste had Tjacko Bok een lastige middag. Hij schaakte twee punten bij elkaar en kreeg één punt cadeau omdat een jochie het na 5 ronden voor gezien hield. Wel smaakte Tjacko het genoegen om te winnen van de hoogst geplaatste speler. Hoewel aan zijn positiespel nog wel het een en ander te verbeteren valt heeft Tjacko het wel in zich om een vaste klant in groep 1 te worden en mogelijk kan hij op een goede dag nog een keer GP winnaar worden.

In groep 2 speelden Jelle Kop en Floris Witlox. In deze groep was iedereen aan elkaar gewaagd. Dat blijkt wel uit de tweede plaats van Jelle met 4 uit 7 en de vijfde plaats van Floris met slechts een halfje minder. Hoewel Jelle beter uit de voeten kan met een langer speeltempo sluipt hij ook in de GP cyclus langzaam richting top. Een debuut in groep 1 zou zo maar kunnen dit seizoen. Ook Floris heeft dat in zich, maar waarschijnlijker is dat dit de volgende GP cyclus gaat worden.

Dat zal ook voor Cas Smets gelden. Hoewel je weet het nooit, want door zijn tweede plaats in groep 3 met 4 1/2 uit 6 boekte hij een behoorlijke ratingwinst en is groep 1 in ene weer een stuk dichterbij. Niet voor Sipke van der Wal. Net als Cas in groep 3, was het duidelijk niet zijn middag. Gewonnen stellingen liet hij door zijn vingers glippen en aan het eind van de rit restte slechts één winstpartij. Jammer, want door een goed GP in Beverwijk had hij juist zijn rating tot boven de 700 gebracht. Volgende keer beter!

Ook broer Bowe had het niet makkelijk. Hij speelde in groep 4 en eindigde met een score van 2 uit 6 plus nog een gratis "bye" punt op een zesde plaats.

Chia Chia Liu presteert al het hele seizoen goed op de GP toernooien. En ook dit GP was hier geen uitzondering op. Met zes punten eindigden drie spelers gelijk in groep 5. Op basis van leeftijd ging de eerste plaats helaas aan haar neus voorbij. Maar tweede is natuurlijk prima en volgende keer weer een groepje hoger.

Eindigden in groep 5 drie spelers gelijk, één groep lager waren dit er zelfs 4. Alle vier met 5 punten. Ook hier werd weer de leeftijd gebruikt om de eindstand te bepalen. De jongste eindigt in dit geval als hoogste. En hoewel Bo met zijn negen jaar best nog jong is moest hij toch genoegen nemen met een derde plaats. Maar naar verluid was Bo superblij met zijn beker.

Het volgende GP komt er al weer snel aan. Op zondag 19 januari is schaakclub Santpoort de organisator. Gespeeld wordt er dan in het Soli muziekcentrum in Driehuis.

 

vlnr Jelle, Cas, Bo en Chia Chia met de bekers

Plaats nieuwe reactie

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.