Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Isaac Visser wint GP Santpoort

Frank Beverdam | | Jeugd | 1 reactie

Voor het eerst in de geschiedenis heeft een HWP'er groep 1 en daarmee het GP toernooi weten te winnen.

Isaac Visser was zondag in Santpoort de sterkste van de acht spelers in de hoofdgroep.

Hij finishte met 5 1/2 punt een halfje voor zijn eeuwige concurrent Quint de Jong. Hopelijk betekent dit de definitieve doorbraak waar al zo lang op gewacht wordt.
Ook Tjacko Bok speelde in groep 1. Na zijn goede debuut op het vorige GP had hij misschien stiekem gehoopt op toernooiwinst. Maar daar was de groep ditmaal te sterk bezet voor, waardoor Tjacko bleef steken op 2 punten.

Naast Isaac en Tjacko waren er nog 16 'Witte Veulens' te bewonderen in Santpoort. En met zo'n aantal kan ook een groot aantal bekers niet uitblijven.

Een eerste plaats was er ook voor Ole van Ravesteyn. Hij won groep 11 met een maximale score van 7 uit 7. Groep 11 is natuurlijk onder zijn niveau, maar je moet die 7 punten toch maar even bij elkaar schaken.

Broer Tije scoorde een tweede plaats, maar dan in groep 9. Kasper Hetterscheidt, die zijn rentree maakte op de GP deed dat met een fraaie tweede plek in groep 7. Ook weer een beker voor Pepin van der Kruk. Hij is inmiddels opgerukt naar groep 6, maar gezien zijn tweede plaats met 5 punten (even veel als de winnaar) is zijn opmars nog niet ten einde.

Ook Quint van Soest stoomt maar door. In groep 4 werd hij ditmaal derde net voor een andere HWP'er, Jelle Kop. De laatste ere plaats was voor Cas Smets. Een 100% score was het niet dit keer, maar een derde plaats in groep 3 is natuurlijk niet slecht.

Naast genoemde prijswinnaars waren ook Jasper de Groot, Pedro Gomes, Catootje Smet, Kristian Vreeken, Bo Stassen, Tim van Eijk, Joshua Mannien, Javier Dieker en August Kwaaitaal aanwezig in Santpoort. Zij wonnen ditmaal geen beker. Maar op 24 februari is er weer een nieuwe kans. Dan doet het GP circus Castricum aan.