Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Jelle Kop Herfstkampioen 2022

Frank Beverdam | | Jeugd | 1 reactie

Na een spannende ontknoping in de laatste ronde is de Herfsttitel 2022 naar Jelle Kop gegaan. Jelle deed wat hij moest doen in de 15e en laatste ronde, namelijk winnen. En omdat concurrent Tjacko Bok verrassend verloor van "coming boy" Joep Berkhout was het Jelle die aan het langste eind trok.


Tjacko werd nog wel tweede, maar veel scheelde het niet met de nummer 3, Pedro Gomes. Pedro had een vliegende start en leek lang op weg om de bokaal in de wacht te slepen. Maar ook bij Pedro gooide Joep roet in het eten door hem in ronde 12 op een nederlaag te trakteren.

En hoe zat het dan met de aspiraties van Joep? Zoals gezegd heeft hij zeker van zich doen spreken, maar hij was nog niet constant genoeg om ook daadwerkelijk om de eerste plaats mee te strijden. Met 10 verwinningen en 5 nederlagen eindigde hij uiteindelijk op een keurige vijfde plek. Maar van alle derde stappers was hij veruit de beste. Voor Tije van Ravesteyn en de verrassende Slava Shchurkov. 

Patryk Dyksinski was de beste van de stap 4 groep. Hij eindigde overall als zesde. En zeker nu hij ook bij de senioren meespeelt zal er ook na de winterstop terdege rekening met hem moeten worden gehouden. Tim Onderstal werd tweede achter Patryk en onderstreepte hiermee dat hij een mooie sprong voorwaarts heeft gemaakt. Het erepodium werd virtueel gecompleteerd door Victor Wieggerink. Virtueel omdat Victor helaas niet aanwezig kon zijn tijdens de prijsuitreiking.

In stap twee ruim 25 kinderen, waardoor er maarliefst acht bekers uit te reiken waren. De bekers voor de eerste drie plekken gingen naar de uiterst talenvolle broers Max en Nieklas Grootjen, resp. eerste en derde, met daar tussenin Marte Petram. Zij speelde een prima eerste seizoenshelft en legde de top vaak het vuur na aan de schenen. En voor alledrie geldt dat er nog heel veel ruimte is voor progressie.

Tenslotte de beginnersgroep. Zij speelden een halve competitie met acht. Hier kwam Thijmen Gruijters met een 100% als winnaar uit de bus. En omdat hij ook zijn stap 1 diploma al heeft behaald promoveert hij na de Kerstvakantie naar stap 2. En hoewel ze zeker goed speelden moeten de nummers 2 en 3, Marcus Ligteringen en Giulia Martinucci hun stap 1 nog wel afronden aan het einde van het seizoen. Maar dat gaat zeker goed komen. 

Na de Kerstvakantie gaan we verder met de Kampioenscompetitie. Ook dan weer veel prijzen, maar de categorien worden dan behoudens stap 1 ingedeeld op leeftijd.

Ten slotte onderstaand nog even de prijswinnars op een rijtje.

Stap 5
1. Jelle Kop
2. Tjacko Bok
3. Pedro Gomes
Stap 4
1. Patryk Dyksinski
2. Tim Onderstal
3. Victor Wieggerink
Stap 3
1. Joep Berkhout
2. Tije van Ravesteyn
3. Slava Shchurkov
Stap 2
1. Max Grootjen
2. Marte Petram
3. Nieklas Grootjen
4. Yunus Cagan Ata
5. Quinten Pereboom
6. Micah Homberg
7. Abe Korthals Altes
8. Niklas Petram
Stap 1
1. Thijmen Gruijters
2. Marcus Ligteringen
3. Giulia Martinucci

 

Herfstkampioen 2022 Jelle Kop

Plaats nieuwe reactie

Reacties (1)

  • Welling Frits
    Welling Frits
    13.01.2023
    Leuk verslag en wat is het spannend in de jeugdgroepen.