Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Jelle Kop nieuwe jeugd clubkampioen

| Jeugd | 1 reactie

Afgaand op de slotavond met prijs- en diploma-uitreiking zou je kunnen denken dat het een seizoen was als alle voorgaande. Niets was natuurlijk minder waar. De Herfstcompetitie moest fors ingekrompen worden en de kampioenscompetitie kon pas halverwege mei starten.

Afgaand op de slotavond met prijs- en diploma-uitreiking zou je kunnen denken dat het een seizoen was als alle voorgaande. Niets was natuurlijk minder waar. De Herfstcompetitie moest fors ingekrompen worden en de kampioenscompetitie kon pas halverwege mei starten. Maar in de vorm van een achtkamp kon er toch een volwaardige competitie gespeeld worden. In de topgroep was Jelle Kop oppermachtig. In de eerste ronde klopte hij mede-favoriet Tjacko Bok en ook in de zes daaropvolgende ronden liet hij niets liggen. Met 7 uit 7 kroonde hij zich zo tot clubkampioen 2021 en mocht hij zijn naam bijschrijven op de wisselbeker. Tjacko werd uiteindelijk tweede en Bowe van der Wal pakte de derde plek.

 

In groep twee ging de overwinning naar Victor Wieggerink of Catootje Smets (dat moet nog uitgezocht worden) en Daan Vreeken, Nicolas Klein en Abe Korthals Altes wonnen resp. de groepen 3 t/m 5.

 

Vorig jaar kon het niet, maar dit jaar konden de examens gewoon doorgang vinden. En het moet gezegd worden, de resultaten vielen niet tegen. Van de 41 kandidaten slaagden er maar liefst 30, een slagingspercentage van 73%. Dat is wel eens minder geweest. Uitschieter was Max Quadekker, die voor stap 1 een 10 haalde. Ook twee geslaagden in stap 5 dit jaar. Isaac Visser en Tjacko Bok mochten allebei dit felbegeerde diploma in ontvangst nemen. Vermeldenswaardig waren verder nog de 8 1/2, die Pedro Gomes en Jelle Kop haalden voor stap 4, de 9 voor Hugo Wilson in stap 2 en de negens voor de eerste stappers Klaas Ploeger en Nicolas Klein.

 

Al met al toch nog een leuke afsluiting voor een rommelig seizoen. Op 24 augustus starten we met het nieuwe seizoen en hopelijk zonder hindernissen in de vorm van lockdowns.

Jelle Kop neemt de wisselbeker in ontvangst
Max, een 10 voor stap 1!

Plaats nieuwe reactie

Reacties (1)

  • Nelissen
    Nelissen
    09.06.2022
    Ik heb een kaart op straat gevonden van victor wieggerink. Taekwondo. Wilt u dit doorgeven?
    Mijn dank