Broertjes Belleman winnen in Zaandam

Frank Beverdam | |   Jeugd | 1

De broertjes Belleman denderen voort. Ook op hun tweede GrandPrix was er geen houden aan. Na de eerste plaats in groep 10 tijdens het vorige GP was Jonas ditmaal in groep 8 ingedeeld. Maar ook voor deze groep was hij een behoorlijk maatje te groot. Moest hij bij zijn debuut nog een puntje afstaan, ditmaal scoorde hij een echte zevenklapper. Dat wordt volgende keer weer twee groepen hoger.

Wout en Kasper

Dat zal ook gelden voor broer Wout. Ook hij won zijn groep met de prachtige score van 6 1/2 uit 7. Wel kreeg hij veel tegenstand uit ietwat onverwachte hoek. Eerstejaars HWP’er en GP debutant Kasper Hetterscheidt legde hem het vuur na aan de schenen. In de beslissende laatste ronde leek Kasper aan het langste eind te trekken, maar in een stelling die niet meer te winnen zou zijn voor Wout liet hij zich foppen door een paardvorkje. Weg remise en groepswinst, maar met 6 uit 7 natuurlijk wel een prima toernooi. In dit geweld kwam Ole van Ravesteyn te kort. Het was niet zijn dag en met anderhalf punt finishte hij in de achterhoede in groep 9.

De vierde beker ging naar de oudere broer van Kasper, Luuk Hetterscheidt. In de competitie staat hij stevig op de tweede plaats, maar in groep 4 kwam hij wat weifelend uit de startblokken met 1 uit 4. Echter door zijn laatste drie wedstrijden te winnen pakte hij alsnog een derde plaats. Goed gedaan.
Ook Jelle Kop speelde in groep 4. Hij finishte met 2 1/2 punt, maar gezien zijn spel had er echt meer ingezeten en dat gaat ook zeker nog wel komen.

De laatste beker was voor Wessel Ruiter. Hij ging flitsend van start in groep 11 met 4 uit 4. Maar daarna kwam er wat zand in de motor en werd er nog één puntje gescoord. Wel genoeg voor een derde plaats en een mooie beker.

In de topgroepen was het een beetje kommer en kwel. Jurriaan deed het relatief nog het beste met 3 uit 7 in groep 1, die en dat moet gezegd worden behoorlijk sterk bezet was.

Isaac Visser en Tjacko Bok wisten de stijgende lijn niet voort te zetten en konden met respectievelijk anderhalf en één punt geen potten breken in groep twee en drie. Wel was het een grappig gezicht om Tjacko te zien schaken tegen tegenstanders, die zo’n drie koppen groter en een jaar of vijf ouder waren. Hij deed heel erg zijn best en was heel blij dat hij na 5 nederlagen op rij zijn eerste overwinning kon melden.

In groep 5 speelde Laurens Rojas Miranda, die na een lange afwezigheid zijn GP rentree weer maakte. Laurens heeft hele creatieve ideeën en ziet daardoor de simpele oplossing nog wel eens over het hoofd. Maar uiteindelijk eindigde hij toch op een keurige 50% score.

De vorige keer begonnen we het verslag met de verrichtingen van Tije van Ravesteyn en nu sluiten we ermee af. Na zijn overwinning in groep 15 de vorige keer had hij een flinke promotie gemaakt. In groep 10 speelde hij ditmaal. Door zijn moeder was hij al voorbereid op een lastige middag en dat werd het ook wel. Maar Tije hield zich prima staande en met een 3 1/2 uit 7 toonde hij aan dat hij prima op zijn plaats zat in deze groep.

Met vijf bekers werd het succes van Hoorn niet benaderd, maar toch ook dit toernooi weer een aantal mooie resultaten. Jammer dat het in de hogere groepen wat minder ging, maar volgende maand, 17 december, alweer de kans op revanche. Dan wordt er gespeeld in Beverwijk en hopelijk kunnen we dan ook weer minimaal twaalf HWP’ers begroeten.

Jonas Belleman

Reacties(1)


Stephan Blaas21-11-2017, 0:12

Knap hoor Jonas en Wout! Moet pappa Belleman nu al een prijzenkast timmeren? En wie had gedacht dat Kasper, die nog niet zo heel lang schaakt, het naast zijn broer Luuk ook zo goed zou doen?


Stemmen:0
 

Aantal waarderingen:0