ChessQueens op Kaageiland

Ruud Smets (vader van Catootje) | |   Jeugd | 1

Het was een bijzonder leuk toernooi zaterdag, georganiseerd door de ChessQueens. De locatie helemaal top, zeker op deze mooie zomerse dag! Bereikbaar via het pontje ligt De Stal op de Kaag schitterend op Kaageiland. De jonge schaaksters en ouders werden zeer gastvriendelijk ontvangen.

Little ChessQueen Catootje

Buiten kon er worden geschaakt op het grote schaakbord, of een partijtje worden gespeeld tegen een heuse ChessQueen (waaronder een echte Grootmeester, Zhaoqin Peng) of zelfs even pootje worden gebaad. Vier ChessQueens, een ChessPrincess en schaakbondvoorzitter Marleen van Amerongen waren heel de dag aanwezig en zeer betrokken, superleuk voor de jonge meiden. ChessQueen Tea Lanchava gaf een inspirerende lezing aan geïnteresseerde ouders over haar ervaring als schaakster komende vanuit Georgië.

Er waren een twintigtal speelsters verdeeld in drie groepen. Catootje Smets was de enige afgevaardigde van het Witte Paard. Ze verdedigde de eer van de vereniging met verve en werd tweede in de C-pool. Een beker en een heuse geldprijs vielen haar ten deel.

Het was de eerste keer dat de ChessQueens een schaaktoernooi alleen voor meisjes organiseerden, en het was een zeer geslaagd initiatief. Gezien het enthousiasme van de organisatie, spelers en ook ouders zal het zeker niet de laatste keer geweest zijn.

Reacties(1)


Harry Lips7-7-2018, 11:22

Mooi initiatief van de Chessqueens! Volgend jaar hopelijk meer deelneemsters?!


Stemmen:0
 

Aantal waarderingen:0