D-team plaatst zich voor NK

Frank Beverdam | |   Jeugd |   2 reacties

Het HWP D-team bestaande uit Isaac Visser, Jelle Kop, Pedro Gomes, Pepijn van der Kruk en Kristian Vreeken is even knap als verrassend tweede geworden op het NHSB kampioenschap voor D-viertallen.

vlnr Kristian, Pepijn, Isaac en Pedro (Jelle moest eerder weg)

Verrassend omdat het team zeker niet op volle sterkte was, waardoor er noodgedwongen drie eerstejaars spelers hun opwachting moesten maken. Maar dat pakte goed uit. In de eerste ronde werd De Waagtoren met 4-0 aan de zegekar gebonden. In ronde twee werd aangetreden tegen het team van Krommenie met de broertjes Geldof op de eerste twee borden. Dat eindigde teleurstellend. Isaac kwam op bord één niet verder dan remise en omdat enkel Pepijn nog een punt scoorde was de eerste nederlaag een feit.

Maar het team toonde veerkracht. In de volgende drie ronden wachtten de drie teams van de Kennemer Combinatie. KC2 werd met 2 1/2 - 1 1/2 verslagen, KC3 met 4-0 en tegen de KC1 viel de ingecalculeerde nederlaag wat hoger uit dan de bedoeling was. 4-0. De KC1 werd ook ongenaakbaar kampioen, waarvoor onze felicitaties!

Een twee plek leek een kansloze missie, maar na een ruime 3 1/2 - 1/2 overwinning op De Wijker Toren gloorde eer weer enige hoop. Een overwinning in de laatste ronde op Purmerend, dat 2 matchpunten meer had, maar slechts een half bordpunt, zou zomaar de felbegeerde tweede plaats betekenen. Maar Purmerend had een sterk team en winnen leek een onmogelijke opgave. Maar toch gebeurde het. Isaac ging op bord één weliswaar onderuit, maar Pedro, Pepijn en Kristian wisten hun tegenstander te vloeren, waardoor de tweede plaats en plaatsing voor het NK een feit was. 

Topscorer van het team werd Pepijn van der Kruk. In de vijfpartijen, die hij speelde hoefde hij slechts een halfje af te staan. Als nieuwkomer is Pepijn aan een ijzersterk seizoen bezig. Zowel in de interne, als op de GP's, als nu ook in de teamwedstrijden.
Isaac en Pedro, nog maar een F-speler, scoorden allebei 4 punten. Maar Pedro had daar één partij minder dan Isaac voor nodig. Ook Jelle en Kristian hadden beiden een plus score. 3 uit 5 namelijk.

Het is lang geleden dat een HWP D-team zich plaatste voor het NK. Destijds moesten we ons terugtrekken omdat we geen representatief team op de been konden brengen. Dat zal dit maal zeker niet gebeuren.

Reacties (2)


Paul Tuijp
1 april 2019, 19.40

Netjes hoor, proficiat! Nog een schepje er bovenop zou ik zeggen en stunten op het NK!

 
Harry Lips
1 april 2019, 10.12

Gefeliciteerd, jongens (en Frank als coach)! Succes bij het NK!