D2-team verrast op NHSB-kampioenschap

Frank Beverdam | |   Jeugd | 1

Met zoveel goede en gelijkwaardige spelers was het voor de teamleider even puzzelen hoe de twee samen te stellen. Op basis van de competitiestand en rating rolden de volgende teams uit de koker.

Team 1met Isaac Visser, de broertjes Belleman en Tjacko Bok zou achter het onverslaanbaar geachte eerste team van de Kennemer Combinatie moeten strijden voor een tweede plek. En team twee met Jasper de Groot, Nathan Heesbeen, Kasper Hetterscheidt en Gilles van Soest zou de beker voor het beste tweede team moeten zien te pakken.

Dit laatste lukte inderdaad en ook de Kennemer Combinatie was met een score van 27 uit 28 (bordpunten) weer oppermachtig. Maar dat team 2 ruim voor team 1 zou eindigen en uiteindelijk derde werd in een veld van 11 zullen weinig voorzien hebben en zeker de teamleider niet.

Maar het gebeurde wel. Onder leiding van een sterk spelende Jasper de Groot (5 uit 7) werd voortvarend begonnen met twee overwinningen. Daarna volgde de verwachte 4-0 nederlaag tegen KC 1. Dat ook met 4-0 werd verloren van het sterk voor de dag komende Opening ’64 was niet ingecalculeerd, maar uit de overige 3 wedstrijden werden 5 matchpunten gehaald. Genoeg voor een eindscore van 9 punten en een mooie derde plaats. Bij de prijsuitreiking werd echter gekozen voor de beker voor het beste tweede team. Deze was namelijk groter.

Team 1 verging het heel wat minder. Ook dit team verloor met 4-0 van zowel de KC1 als Opening ’64. Maar dat ook van het tweede team van de KC werd verloren en gelijk gespeeld tegen het vierde was zeker niet voorzien. Uiteindelijk restte een plek in de middenmoot met 7 (waarvan 2 vanwege een bye) uit 7. Dat viel tegen, maar er moet wel bij gezegd worden dat het team uit 2 E-tjes en twee eerste jaars D-tjes bestond.

Dus volgend seizoen is er gelegenheid om revanche te nemen. Op Jasper na is ook het tweede team nog D-jeugd volgend jaar. Een kijken of we het de KC dan wat lastiger kunnen maken. En misschien is er dan ook meer dan één NK ticket te verdienen.

Reacties(1)


Richard Fritschy24-4-2018, 21:57

Leuk verslag en weer een aandoenlijke foto.


Stemmen:0
 

Aantal waarderingen:0