Driedubbelslag op NHSB E-viertallen kampioenschap

Frank Beverdam | |   Jeugd |   3 reacties

Met een eerste en tweede plaats, plus een beker voor het beste reserve team kende de HWP E-jeugd een uiterst succesvolle zondag tijdens de NHSB titelstrijd voor viertallen.

De HWP jeugd (en waar is Cas??)

Dat het eerste team, bestaande uit Tjacko, Cas, Floris en Kasper, kampioen zou worden lag in de lijn der verwachting, Maar je moet het natuurlijk nog wel even doen. En dat gebeurde met verve. Alle 7 partijen werden gewonnen, waarbij alleen tegen de KC anderhalf en tegen Krommenie één bordpunt werd afgestaan. Zeker tegen de KC was het nog spannend, want met nog 10 seconden op de klok snoepte Cas nog net het laatste pionnetje van zijn tegenstander van het bord, waardoor deze geen mat materiaal meer had. Hier kwam Cas overigens goed weg, want de KC’er had hem eerder verzuimd mat te zetten. De puntenmachines voor team E1 zaten op bord drie en vier. Zowel Floris als Kasper scoorden de volle honderd procent, zeven uit zeven!

 

Ook bij team 2 kwamen de meeste punten van bord drie en vier. Hier scoorden Catootje en Ezra 6 uit 7 en werden enkel de partijen tegen de ‘grote broer’ verloren. Dat betekende ook de enige nederlaag. Weliswaar met 4-0, maar deze uitglijder werd tegen de andere teams meer dan goed gemaakt. Onder aanvoering van Pedro op bord 1 en Dhruv op bord 2 werden alle overige teams op een ruime nederlaag getrakteerd. Het eindresultaat was een fraaie tweede plaats met kwalificatie voor het Nederlands Kampioenschap als extra toetje.

 

Het derde team met Joshua, Bo, Ties en Armin had het zoals verwacht lastiger. Zij streden met de teams van De Wijker Toren en Het Witte Paard Zaandijk om de eerste plaats in de E2-categorie. Door de onderlinge duels tegen deze teams met ruim verschil te winnen besliste HWP E3 deze strijd in zijn voordeel en keerde daardoor ook met een mooie beker huiswaarts. Topscorer van team 3 werd Bo, die op bord 2 een fraaie score van 5 uit 7 haalde.

 

Met twee teams naar het NK in Rotterdam op 14 september. Een ongekende luxe en het toont maar weer eens aan hoe sterk de HWP-jeugd momenteel is.

Reacties (3)


Mevrouw Maria Lucassen
3 maart 2019, 22.04

En bij een van deze teams zit mijn kleinzoon Ezra. Wat ben ik trots op hem. Zijn liefhebbende oma

 
Paul Tuijp
3 maart 2019, 21.41

Complimenten aan de kids en inderdaad aan Frank en de andere trainers.

Cas nam de foto.

 
Richard Fritschy
3 maart 2019, 21.21

Weer mooie resultaten en weer zo'n aandoenlijke foto (let op de vele details!).

Maar ja, wat wil je ook met zo'n jeugdafdeling. Welgemeende complimenten dus voor Frank en zijn ondersteunend team.