E-viertal eindigt in middenmoot op NK

Frank Beverdam | |   Jeugd |   0 reacties

Het E-viertal bestaande uit Isaac Visser, Tjacko Bok, Jelle Kop en Luuk Hetterscheidt is tijdens het Nederlands Kampioenschap in Naaldwijk op een gedeelde 16e plaats geëindigd.

Zeker niet slecht, maar er had zoveel meer ingezeten. De eerste wedstrijd was tegen de Kennemer Combinatie. Speel je een NK in Naaldwijk en uitgerekend tref je dan al in de eerste ronde de eeuwige concurrent. Het trof, want KC was wederom niet in de sterkste opstelling. De 3-1 overwinning was daarom logisch, maar kwam toch niet zonder slag of stoot tot stand. Maar goed, een lekker begin.

In ronde 2 wachtte de Matadoren (mooie naam voor een schaakvereniging) uit Groningen en dat werd een behoorlijke domper. Waar een 3-1 overwinning in de maak leek, werden we uiteindelijk op een 4-0 nederlaag getrakteerd. Dit omdat er in de eindfase - nou ja de meeste partijen eindigden met meer tijd op de klok dan waar mee begonnen was - weer kwistig met stukken gestrooid werd.

In ronde 3 werd enigszins revanche genomen. MSV uit Meppel werd met 4-0 aan de kant gezet. Wil je dan weer meedoen dan had ook in ronde 4 gewonnen moeten worden. Maar dat gebeurde dus niet. Het Arnhemse ASA, op papier toch niet heel veel sterker bleek achter het bord wel veel sterker. Een 3-1 nederlaag.

Maar in ronden 5 en 6 herpakten de 'mannen' zich. Eerst werd het tweede team van Leiderdorp aan de zegekar gebonden (3,5 - 0,5) en vervolgens werden de reserves van Magnus Leidsche Rijn met het kleinste verschil geklopt. Dit bracht ons bij het ingaan van de laatste ronde op een gedeelde 5e plaats.

En in de laatste ronde wachtte zeker geen topteam. Voorburg leek op voorhand niet sterker. Het pakte anders uit. Er waren krap 10 seconden gespeeld op Kasper had al een stuk ingeleverd. Ook Tjacko keek al vrij snel tegen een materiaalachterstand aan en Isaac werd vakkundig weggeschoven door zijn tegenstander. Enkel Jelle bood knap weerwerk en uiteindelijk redde hij de eer met een knappe overwinning.

Met Jelle is ook tevens de beste 'man' van de dag genoemd. Met 5 uit 7 op bord 3 leverde hij een puike prestatie. De 50% scores van Tjacko en zeker Isaac waren ietwat teleurstellend. Winnen van veel lager geratete tegenstanders, maar geen enkel punt tegen gelijkwaardige opponenten. Kasper ten slotte scoorde 3 uit 7. Hij schaakt pas een jaar, maar toch.. als hij ietsjes meer tijd neemt voor zijn zetten en niet te veel gefocust is op zijn trucjes dan zit er heel veel meer in.

Volgend jaar zwaaien Isaac en Jelle af als E-tje, maar er is genoeg talent om deze twee plekken op te vullen. Dus wie weet volgend jaar wel een top 10 plek.

Reacties (0)

Er zijn geen reacties.