English
log in op Mijn Witte Paard

E-viertal eindigt net in linker rijtje

Het HWP E-viertal, bestaande uit Isaac Visser, Luuk Hetterscheidt, Nathan Heesbeen, Tjacko Bok en Jelle Kop (vijftal dus eigenlijk) is tijdens het Nederlands Kampioenschap in Zuid Scharwoude op een twintigste plek geëindigd. Uit 7 wedstrijden werden even zoveel matchpunten gehaald en 13 1/2 bordpunt.

Het E-viertal

Op het podium

Topscorer Nathan

Na de 17e plek van vorig jaar en een seizoen meer schaakervaring was op iets meer gerekend. Dat zat er ook wel in, maar wedstrijdjes tussen spelers in deze leeftijdscategorie blijven onvoorspelbaar. Zo gaan punten verloren in stellingen dat je denkt dat dat eigenlijk niet meer mogelijk is en andersom. Maar goed na zeven ronden is het toch wel het beste team dat er met de hoofdprijs vandoor gaat en dat was dit jaar het eerste team van Almere.

Wij trapten af tegen het derde van Almere en dat gebeurde overtuigend met een 4-0 overwinning. Ter illustratie, Almere 3 eindigde uiteindelijk ook op 7 matchpunten. Evenals Sneek, waar in ronde 3 met bijna even overtuigende cijfers - alleen Isaac liet zijn partij wat knullig pat lopen - van werd gewonnen.

Na een 2-2 remise in ronde 2 tegen de kampioen van 2011 en 2012, Moira Domtoren, betekende dit dat we in ronde 4 op het podium speelden. Op tafel twee werd de strijd aangebonden met Magnus Leidsche Rijn 1. Dit duel ging ietwat geflatteerd met 4-0 verloren. Eenzelfde score kwam op het bord tegen onze rivaal de Kennemer Combinatie. En ook hier had er meer ingezeten, hoewel een overwinning nooit binnen bereik is geweest. De dag werd afgesloten met twee gelijke spelen. Tegen SHTV en VAS 2, waardoor een verbetering ten opzichte van vorig jaar er niet in zat.

Topscorer van het HWP-viertal met 4 uit 6 werd Nathan Heesbeen. Ook de 50% score van de pas 7-jarige Tjacko Bok is het vermelden waard. Hij begon met 3 uit 3 maar na een ongelukkige nederlaag door mat achter de paaltjes met een Dame meer kwam de klad erin en werd een geen punt meer behaald.  Isaac, Luuk en Jelle haalden net de 50% niet.

Volgend jaar zijn 3 van de 5 nog speelgerechtigd in de E-categorie en gaan we wederom proberen om de top 10 te halen.

Reacties

Paul Tuijp (15-05-17 22:36):
Als de mannen maar genoten hebben. En 20e van Nederland is natuurlijk heel erg goed.

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.