English
log in op Mijn Witte Paard

E-viertal tweede bij NHSB kampioenschap

Het E-viertal (of eigenlijk vijftal) bestaande uit Isaac Visser, Luuk Hetterscheidt, Nathan Heesbeen, Tjacko Bok en Jelle Kop heeft na een spannende strijd beslag weten te leggen op de tweede plaats bij het NHSB kampioenschap voor viertallen. Naast een mooie beker en zilveren medailles werd ook een ticket voor het NK verdiend. Dit wordt op 13 mei gespeeld in Zuid Scharwoude.

Spannend was eigenlijk alleen de laatste wedstrijd tegen de grote concurrent KC. Voor deze titanenstrijd stonden de teams exact gelijk. Viermaal een 4-0 zege en eenmaal 3-1 maakte dat wedstrijdleider Chris de Saegher het KNSB-reglement uit voorzorg uit de kast moest trekken. Dat bleek uiteindelijk niet nodig. Maar veel scheelde het niet.

De eerste slag was ons. G-kampioen, de 7-jarige Tjacko Bok overspeelde Sophia Jonkman compleet en zette haar koelbloedig mat. Ook de 2-0 leek een kwestie van tijd. Nathan plukte tegenstander Wouter Betjes zo goed als kaal, maar deze wist met zijn Dame nog een geniepig eeuwig schaak in de stelling te vlechten. Dat was een kleine tegenvaller. Maar het kon nog, Luuk had goed spel tegen Amelia Jonkman, maar toen hij een pionnetje wilde meepakken overzag hij dat deze gedekt stond door de Dame en leverde daarbij zijn eigen Dame in. Dat viel niet meer te repareren en dus was de stand gelijk.

Alles hing toen af van bord 1, waar Isaac streed tegen de NHSB kampioen bij de F- en E-jeugd Quint de Jong. En dat dit geen toevalstreffer was bewees Quint ook hier. Isaac werd volgens zijn trainer Enno Noordhoff, die alles met de tablet in de aanslag nauwgezet volgde, een beetje overspeeld en moest zich gewonnen geven toen zwart twee pionnen overhield tegen een kale koning.

Een nipte nederlaag, maar al met al toch een uitstekend toernooi. Een speciale vermelding ook voor Jelle Kop. Als vijfde man mocht hij vier keer spelen en dat leverde een 100% score op. Ook Tjacko won al zijn partijen en bevestigde hiermee zijn status van groot talent.

Zaterdag 13 mei vindt het NK plaats in Zuid Scharwoude. Vorig jaar eindigden we daar als 16e. Dit jaar is het streven een plek bij de eerste 10.

Reacties

Paul Tuijp (31-03-17 19:23):
Jammer voor het KK-4kampentoernooi dat het E-NK gelijktijdig wordt verspeeld.

Mooie prestatie idd. Dit lijkt een mooie lichting te zijn.

En leuk die foto van Larsen op de achtergrond. Zouden de kids enig besef hebben van deze creatieve geest?
Harry Lips (28-03-17 00:26):
Mooie prestatie! En veel succes op het NK!
Enno Noordhoff (27-03-17 01:26):
Jammer dat het NK voor deze E'tjes wordt gespeeld op dezelfde dag als de Karel Kuip Vierkampen.

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.