Eerste prijzen voor Catootje, Pepijn, Floris en Daan

Frank Beverdam | |   Jeugd |   1 reactie

De Witte Veulens hebben weer flink van zich doen spreken op het door de Wijker Toren georganiseerde GP van Beverwijk. Niet alleen qua aantal, er waren er liefst 20, maar ook qua resultaten.

Chessqueen Catootje

Er viel viermaal groepswinst te noteren. Pepijn van der Kruk won voor de derde maal op rij zijn groep. Ditmaal groep 8. Catootje Smets was de beste in groep 10 en Floris Elias in 11. 

In groep 13 ging de zege overtuigend naar Daan Vreeken. Moest hij bij zijn debuut nog even wennen aan het toernooischaak, nu liet hij er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was. Met een bijna perfecte score (6 1/2 uit 7) won hij zijn eerste schaakbeker en maakte daarnaast een mooie ratingsprong. 

Tweede prijzen waren er ook. Jelle Kop (4), Quint van Soest (5), Pedro Gomes (6), Ezra Ormsby (8) en Kristiaan Vreeken (11). 

Maar de beste prestatie van de dag kwam misschien wel op naam van Tjacko Bok. Hij debuteerde in groep 1 en pakte daar direct een derde plaats. Zouden we dan dit seizoen voor het eerst in de clubgeschiedenis een HWP’er als GP-winnaar kunnen begroeten? En misschien al snel, want het volgende GP laat niet lang op zich wachten. Op zondag 6 januari zijn er weer nieuwe kansen. Er wordt dan gespeeld in St. Pancras

Reacties (1)


Harry Lips
17 december 2018, 17.30

Prachtige resultaten! Ga zo door, witte veulens!