Eerste prijzen voor Isaac en Jonas op GP Beverwijk

Frank Beverdam | |   Jeugd | 0

Na drie Grand Prix deelnames staat Jonas Belleman nog steeds op een 100% score. In Beverwijk boekte hij zijn derde eerste plaats op rij. Deze keer in groep 5. Maar het kost wel steeds meer moeite. Ditmaal eindigde hij met 5 1/2 punt gedeeld met twee anderen bovenaan en moest er volgens toernooi directeur Annemieke de Vries een dubbele Sonnenborn-Berger berekening aan te pas komen om Jonas als groepswinnaar aan te wijzen.

Isaac maakte het de organisatie wat minder lastig. Door in de laatste ronde in gewonnen stand genoegen te nemen met remise eindigde hij in groep twee als ongedeeld eerste met 5 uit 7. Nog één keer groep 2 winnen - en geen gewonnen stellingen remise geven of pat laten lopen - en groep 1 komt in zicht.

Voor de familie Smets was het ook een goede dag in Beverwijk. Zowel Cas als Catootje scoorden een derde plaats en dus een mooie beker. Vooral voor Catootje was dat bijzonder. De avond voor het toernooi vroeg vader Smets of ze ook niet mee wilde doen aan het toernooi omdat Cas toch ook al meedeed. Nou dat wilde ze wel en gelukkig was er nog een plaatsje vrij. In groep 12 begon ze met 4 uit 4 erg voortvarend. Daarna ging het wat moeilijker en verloor ze van clubgenoot Bo Stassen. Maar uiteindelijk haalde ze 5 punten en dus een mooie derde plaats. Bo eindigde met een puntje minder als gedeeld vierde.

Cas speelde in groep 8 tezamen met Dhruv Breimer. In de laatst ronde speelden zij hun onderlinge duel. Na een harde strijd trok Cas aan het langste eind en werd daardoor derde net voor Dhruv. Nog diezelfde dag kwam ondergetekende toevallig (bij de afhaal Chinees) een jeugdtrainer tegen, die mij meldde dat hij een groot talent in zijn groepje had. Een jong jochie die alle opgaven binnen één oogopslag zag. Cas zei ik... en inderdaad het bleek om Cas te gaan. Dus groep acht zal zeker niet het eindstation zijn.

De vijfde HWP’er, die met een beker naar huis ging was Wout Belleman. Ook voor hem de derde op rij, maar wel mooi verdeeld. Een eerste, tweede en ditmaal een derde plaats. Maar evenals broer Jonas moest Wout er hard voor werken. In groep 6 kwam hij oa clubgenoot Floris Witlox tegen met wie hij de punten deelde. Maar daarnaast won hij ook viermaal, genoeg voor een derde plaats dus. Voor Floris was het even schrikken toen hij bij binnenkomst merkte dat hij in groep 6 was ingedeeld en dat op pas zijn tweede GP. Maar Floris liet zien dat deze groep echt niet te hoog gegrepen was. Met drie punten eindigde hij keurig in de middenmoot. Er had zelfs wel meer ingezeten, maar Floris moet nog even leren, dat als hij aan zet is hij niet meteen een stuk pakt om mee te spelen en vervolgens eens gaat denken waar hij dat stuk gaat neerzetten, om dan soms ook nog eens te moeten concluderen dat hij beter met een ander stuk had kunnen spelen. Maar ja Floris is ook nog heel jong, dus dat gaat vast wel goed komen.

In totaal waren er 14 Witte Veulens van de partij in Beverwijk, een seizoenrecord. Uiteraard waren ook de broertjes van Ravesteyn er, maar geen geen heldendaden dit keer. Beiden behaalden drie punten en ze eindigden ook allebei op een zesde plaats. Tije in groep 9 en Ole in tien.

Ook Jurriaan was er weer bij. en in de hoogste groep uiteraard. Zijn spel begint zich goed te ontwikkelen en het scheelde dit keer niet veel of hij was in de prijzen gevallen. Met vier punten kwam hij net een halfje te kort voor een derde plaats.

In groep drie speelden Tjacko Bok en Jasper de Groot. Tjacko revancheerde zich voor zijn wat magere prestatie op het vorige GP en eindigde met 4 uit 7 op een mooie gedeelde tweede plaats. Alleen was het ‘gedeeld’ met vier anderen en moest er flink gerekend worden door het GP programma. Het eindresultaat was helaas een vierde plaats en dus geen beker. Maar goed daar heeft Tjacko er al heel veel van en er zullen er ook nog heel wat bijkomen. Jasper had niet zijn  dag en schaakte maar twee punten bij elkaar. Maar Jasper kan beter en dat gaan we een volgende keer zeker zien.

We eindigen het verslag met een GP debutant, Tim van Eijk. Hij startte zijn GP carrière in groep 9 en na een wat aarzelend begin kwam hij goed op stoom. Het veld in groep 9 was echter goed aan elkaar gewaagd en bij het ingaan van de laatste ronde kon er nog van alles gebeuren. Winst zou voor Tim zeker een beker beteken en verlies zeer waarschijnlijk niets, In een partij die alle kanten op kon gaan werd het uiteindelijk niets. Maar al met al toch een mooi debuut.

Op zondag 7 januari al weer het volgende GP, ditmaal in Sint Pancras. En hopelijk weer met heel veel Witte Veulens.

Reacties(0)

Er zijn geen reacties.