Floris Witlox NHSB-kampioen

Frank Beverdam | |   Jeugd | 0

De 7-jarige Floris Witlox heeft zondag de NHSB titel bij de jeugd in de G-categorie gewonnen. In een veld van 11 deelnemers finishte Floris als tweede met 6 uit 7 Maar omdat de winnaar uitkwam in de H-categorie (t/m 6 jaar) mocht Floris de kampioensbeker in de G-categorie in ontvangst nemen. Hij volgt hiermee Tjacko Bok op, die vorig jaar de titel opeiste.

Floris

De tweede plek was ook voor een HWP’er. Cas Smets scoorde 4 punten en eindigde daarmee als vijfde in de totaalstand, maar als tweede G-tje. De groep werd merkwaardig genoeg gedomineerd door de allerjongste schakertjes, waarvan Max Geldof uit Krommenie met een 100% score de beste was.
Floris zullen we in ieder geval terugzien op de Nationale Pupillendag en mogelijk is er ook voor Cas een plaatsje.

Ook Kasper Hetterscheidt , die in de F-categorie uitkwam kwalificeerde zich voor de Nationale Pupillendag. Kasper begon de dag sterk met een overwinning op Tjacko, maar door drie nederlagen in het vervolg bleef hij steken op vier punten. Maar op basis van weerstandspunten was dit goed genoeg voor de derde plaats, kwalificatie en een fraaie beker.Geen slechte prestatie voor iemand die krap een jaar schaakt.

Voor Tjacko Bok, de uittredend G-kampioen en op papier de grote favoriet bij de F-jes, moet worden gehoopt op een vrijplaats. Tjacko had duidelijk zijn dag niet en eindigde met 4 uit 7 op de vijfde plaats. Enige troost was dat hij de uiteindelijk winnaar, Midas Minkema, in de laatste ronde zijn enige nederlaag toebracht.

Gelijktijdig met de jongste jeugd streed ook de D-jeugd om de NHSB titel. Hoewel, de 21 D-tjes waren zaterdag al begonnen met 5 ronden. HWP was hier vertegenwoordigd door de broertjes Belleman. In de GrandPrix toernooien timmeren ze behoorlijk aan de weg, maar zo’n kampioenschap is toch een ander verhaal. Zeker met deelname van spelers met een rating van ruim boven de 1000.

De uiteindelijke winnaar, Romayn Brandsma uit Purmerend staat zelfs al met 1692 in de boeken.
Geen wonder dus dat Jonas en Wout in hun eerste schaakseizoen hier geen potten konden breken. Maar onverdienstelijk deden ze het zeker niet. Jonas eindigde met een keurige 50% score als twaalfde en broer Wout scoorde een halfje minder en eindigde als 16e. Maar gezien hun ontwikkeling kan het zo maar zijn dat ze volgend seizoen, ook nog in de D-categorie, zullen meedoen voor de prijzen.

Floris & Cas
Kasper

Reacties(0)

Er zijn geen reacties.