Geen hoofdrol voor HWP'ers op NK E-jeugd

Frank Beverdam | |   Jeugd |   0 reacties

Gebroederlijk eindigden ze naast elkaar. Op de ranglijst wel te verstaan.Met een 28e (Tjacko Bok), 29e (Floris Witlox) en 30e plaats (Cas Smets) bracht het NK niet helemaal wat er van verwacht werd. Maar het was natuurlijk al een prestatie van formaat dat liefst drie 'Witte Veulens' hun opwachting mochten maken in Waalwijk.

Cas tegen Floris op NK

Daar moet ook nog bij vermeld worden dat Floris en Cas nog F-je zijn, dus hun score van 4 uit 9 mocht er best zijn. Maar voor beiden zit er nog veel meer in, alleen dan moet er nog wel veel geleerd worden. Zo speelt Floris te pas en te onpas (meestal dat laatste) zijn paard naar g5 om het enige zetten later weer terug te spelen en dan vaak ook nog ten koste van een pion.
En ook Cas doet nog te veel zetten, die eigenlijk niet goed zijn, maar in de hoop dat de tegenstander de dreiging niet ziet. Maar goed ze zijn, ook op een NK, natuurlijk niet de enigen die zich van zo'n tactiek bedienen, dus het levert ook best nog wel eens punten op. Maar tegen de betere spelers gaat het meestal mis. En Cas had het 'voorrecht' om in ronde drie één van die betere spelers te treffen, namelijk regerend kampioen Tommy Grooten. Met simpele middelen won hij wat pionnetjes en schoof vervolgens Cas langzaam van het bord. Toch werd Tommy verrassend geen kampioen. Dat werd Ans Jakhari, die met een score van 8 uit 9 onbedreigd de titel greep.
Een score waar HWP-troef Tjacko niet bij in de buurt kwam. Tjacko eindigde vorig jaar bij de F-jes nog in de top 10, dus er waren enige verwachtingen. Alleen het begon slecht. In ronde 1 verloor hij traditioneel bijna van zijn 'angstgegner' de twee jaar jongere Liam Rooijakkers van de KC. Maar hij herstelde zich knap. Na dag 1 had hij 3 uit 5 en toen ook dag 2 startte met een overwinning gloorde de top 10. Maar helaas, daarna ging het vreselijk mis. In ronde 7 verspeelde hij een simpel gewonnen stelling met een toren meer en ook in ronde 8 hielp hij een goede stelling om zeep. Dat daarna ook de laatste partij verloren ging was geen verrassing meer. 4 uit 9 is ver onder zijn niveau. Maar wil Tjacko verder komen dan zal hij wat aan zijn openingsrepertoire moeten doen. Want ook bij de jongste jeugd speelt dat al wel degelijk een rol.
Al met al is zo'n tweedaags NK natuurlijk een prachtige ervaring voor onze jeugdspelers en hopelijk een opmaat naar meer. Voor Tjacko als D-tje, maar Cas en Floris kunnen volgend jaar proberen hun prestatie te verbeteren.

 

Reacties (0)

Er zijn geen reacties.