Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

GP HWP Haarlem: mooie afsluiting seizoen

Frank Beverdam | | Jeugd | 0 reacties

Zondag 16 juni werd de GP cyclus van de NHSB afgesloten met ons eigen GP toernooi, dat traditioneel weer werd verspeeld in het Soli muziekcentrum in Driehuis.

Met 88 deelnemers was het toernooi goed bezet, maar niet uitverkocht. Dat lag zeker niet aan de opkomst van de “Witte Veulens”, want die waren met 23 stuks ruim vertegenwoordigd.

In dat licht bezien viel het aantal gewonnen bekers, zeven in totaal, iets tegen. Dat wil zeggen het is wel eens meer geweest. Ook mocht geen enkele HWP’ er het genoegen smaken van de groepswinst. Maar er werden zeker een aantal prima resultaten behaald.

Zo debuteerden Kibo Kroese (groep 10) en Joep Pennings (groep 8) met een mooie tweede plaats in het GP circuit. Ook Tobias Elias eiste in groep 6 een tweede plaats en mooie beker voor zich op. In de meest spannende groep (twee) van de dag was het Floris Witlox, die als rating laagste, iedereen verraste en beslag legde op een fraaie tweede plek. Hij bleef daarmee de andere HWP’ers in de groep, Jasper de Groot (vierde), Cas Smets (vijfde) en Nathan Heesbeen (achtste) netjes voor.

Derde plaatsen waren er voor Joris Spanjaart in groep 6, die lang op een 100% score leek af te stevenen, maar in het zicht van de haven strandde. Voor Pedro Gomes, die met drie nullen begon, maar daarna korte metten maakte met de andere vier. Inclusief groepswinnaar Sipke van der Wal, die daarmee van een 100 score werd “beroofd”.

Ook in groep één een derde plaats en wel voor Isaac Visser. Het is dat Isaac het vaak te kwaad met de klok heeft, anders had hij zeker in aanmerking gekomen voor de eindoverwinning. Deze ging nu naar Jack Schoonenwolf, die met zes uit zeven Olivier Zanoli en Isaac dus ruim voor bleef. Tjacko Bok kwam in deze groep na een stroeve start toch nog uit op drie punten, een score welk volgens zijn rating mocht worden verwacht.

Pech was er voor Joshua Mannien, die in groep 4 met vier punten op basis van onderling resultaat net buiten de prijzen viel. Wel bleef hij zijn clubgenoten Catootje Smets en Kasper Hetterscheidt knap voor. Ook Karel Duchatteau behaalde vier punten. Maar in zijn groep waren vijf punten benodigd voor een prijs. Broer Toon had het net als Diede van Soest lastig in groep acht. Dat gold ook voor Quint van Soest in groep drie, Floris Elias in vijf, Bo Stassen in zes, Javier Dieker in negen en Ruhan Breimer in tien. Daan Vreeken tenslotte, net als Catootje en Ruhan nog maar zeven jaar oud deed het knap in groep zes. Met drie punten was hij zelf zeer tevreden en dat was zeker terecht.

Met behulp van alle tafelleiders, tosti-meisjes en de vrijwilligers van het Soli muziekcentrum verliep het toernooi wederom vlekkeloos en om kwart over vier, na de prijsuitreiking. kon iedereen weer tevreden huiswaarts keren.

Als HWP kunnen wij ook tevreden terug kijken op de GP cyclus van dit jaar. Behoudens een klein dipje in het voorjaar werden de GP toernooien zeer goed bezocht. Met als hoogtepunten de toernooiwinst van Isaac in Santpoort en het GP van Zaandam, waar organisator Chris de Saegher bij de prijsuitreiking liefst dertien maal de woorden “wederom van HWP Haarlem” (of een variant daarop) liet optekenen.

Download de uitslagen van alle groepen (Excel)

Het podium van groep 2 met vlnr Laurens Terwee, winnaar Luke Schoonenwolf en runner-up Floris Witlox
De fel begeerde bekers
Joep en Floris. Klasgenoten en beiden in de prijzen!
De "Chef" zelf aan het werk!

Plaats nieuwe reactie

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.