Het regent bekers op GP Hoorn

Frank Beverdam | |   Jeugd | 1

Twaalf witte veulens en negen bekers, waarvan vijf voor de eerste prijs: het is wel eens minder geweest op een Grand Prix toernooi. Kortom HWP deed van zich spreken tijdens het tweede GP toernooi in de NHSB cyclus.

Laten we beginnen met de debutanten. In groep 15 was daar Tije van Ravesteyn. Net een paar weken lid en nu glorieus winnaar van zijn groep met een score van 6 1/2 uit 7. Dat wordt volgende keer zeker een groep hoger. Dat geldt ook voor Cas Smets, hij scoorde 6 uit 7 in groep 13 en pakte daarmee op zijn eerste GP ook direct een eerste plek.

Dan de broertjes Belleman. In de interne timmeren zij al aardig aan de weg, maar ook bij hun GP debuut lieten zij zich gelden. Jonas won groep 10 met 6 uit 7 en voor Wout was een zelfde score goed voor een tweede prijs in groep 11.

Ook Wessel Ruiter speelde als debutant in groep 11. Dat was misschien iets te hoog ingedeeld, maar met 3 punten en een vijfde plaats hield hij zich knap staande.

Dan de doorgewinterde toernooitijgers. Jurriaan Boeren speelde wederom in groep 1 en dat deed hij prima. Met een score van 4 uit 7 en een derde prijs tilde hij voor het eerst in zijn nog prille schaakcarrière zijn rating boven de 1000.

Ook voor Isaac Visser komt deze magische grens in het vizier. Hij won op fraaie wijze groep 2 met 5 1/2 uit 7 en klopt aan de deur bij groep 1.

In groep 3 scoorde Jasper de Groot een mooie derde plek en in groep 4 wederom een HWP eindoverwinning. Deze was voor Tjacko Bok. Hij zet dit jaar vol in op het schaken om te zien hoe ver hij kan komen. Dat hij een groot talent is, dat is zeker. Net 8 jaar en dan al groep 4 winnen, dat belooft in ieder geval veel voor de toekomst. Ook Kevin Boyd speelde in groep 4, met een 50% score viel hij net buiten de prijzen.

In groep 6 speelde Jelle Kop, hij redde het net niet. De eerste plaats dan, want met 5 uit 7 speelde hij natuurlijk een prima toernooi.

Dit stukje begon met de verrichtingen van Tije en eindigt met die van broer Ole van Ravesteyn. Alleen voor hem geen prijs helaas. Hij speelde in dezelfde groep als Jonas, groep 10, en eindigde met 3 punten in de middenmoot. Maar een volgend toernooi kan het natuurlijk zo maar weer prijs zijn.

En dat volgende toernooi komt er al weer snel aan. Op 19 november in Zaandam. Het aantal bekers zal moeilijk te overtreffen zijn, maar het aantal deelnemende HWP'ers natuurlijk nog wel. Hopelijk draagt dit succes daar aan bij en verschijnen we in Zaandam met een nog grotere delegatie.

Reacties(1)


Stephan Blaas27-10-2017, 22:53

Prima resultaat Jonas en Wout. Nog maar net op jullie school Ter Cleef van Enno en mij wat basislessen gehad en nu al met twee mooie bekers naar huis!


Stemmen:0
 

Aantal waarderingen:0