HWP E-viertal eindelijk beste van Noord-Holland

Frank Beverdam | |   Jeugd | 2

Het is het HWP E-viertal bestaande uit Isaac Visser, Tjacko Bok, Jelle Kop en Kasper Hetterscheidt eindelijk gelukt om de NHSB-titel te winnen. In de laatste ronde werd de eeuwige concurrent Kennemer Combinatie met 4-0 verslagen.

HWP E1 kampioen!

Nu moet gezegd worden dat de KC niet op volle oorlogssterkte was, maar dat deed de overwinning niet minder smaken. Een beetje in de schaduw van het eerste team presteerde ook het tweede team goed. Karst Lemkes, Floris Witlox, Tim van Eijk en Bo Stassen werden in een veld van negen teams keurig vijfde en wonnen daarmee de prijs van het beste tweede team.

“Grote”  man bij HWP 1 was Isaac Visser. Spelend aan bord 1 won hij overtuigend al zijn acht partijen. Een zelfde score van 8 uit 8 had ook Kasper kunnen halen, ware het niet dat hij één partij wat knullig pat liet lopen. Maar toch heel goed gespeeld natuurlijk. Ook Jelle, 7 uit 8, en Tjacko, 6 uit 8, scoorden er lustig op los. Toch werd er ondanks deze superscores nog een matchpunt gemorst. In ronde 5 werden de punten gedeeld met de Wijker Toren, waardoor de titelstrijd nog even spannend dreigde te worden. Maar met twee 4-0 overwinningen en één 3 1/2 - 1/2 zege ging de eindoverwinning uiteindelijk naar het team dat daar het meeste recht op had.

Zoals gezegd presteerde ook het tweede team erg goed. De eerste wedstrijd was de broedertwist tegen het eerste. Even hing er een verrassing in de lucht toen Floris van Tjacko won en ook Bo Kasper leek te vloeren. Zover liet Kasper het echter niet komen, waardoor het alsnog 3-1 werd. In ronde 2 werd titelkandidaat de KC knap op een gelijkspel gehouden en in het vervolg werden nog 8 matchpunten aan het totaal toegevoegd. Helaas werd van de naaste concurrenten Krommenie en de Wijker Toren verloren waardoor een podiumplaats en NK-ticket buiten bereik bleven.

Topscorer van twee werd Bo Stassen met 5 1/2 uit 8. Floris en Karst scoorden 5 uit 8 en Tim een halfje minder. Alle vier een plusscore dus.

Bij de prijsuitreiking werd zelfs gefluisterd dat dit team zomaar bij de eerste drie had kunnen eindigen. Maar dat gebeurde niet en dus zullen Krommenie, de verrassende nummer twee en de KC, HWP vergezellen naar het NK, dat dit jaar op 26 mei in Naaldwijk wordt gespeeld. Eens kijken of een top 10 notering tot de mogelijkheden behoort.

Beide teams tevreden
HWP E2

Reacties(2)


Harry Lips28-3-2018, 9:55

Top, Mannen! Ook in de breedte is HWP een top-jeugdclub aan het worden met zoveel goede E-tjes.


PS: Waar blijven de meiden?


Stemmen:0
 
Paul Tuijp25-3-2018, 23:18

Heel knap van de witte veulens. Maar ook een pluim voor het HWP-trainersgilde dat zich week in, week uit uitslooft om de jonkies een beetje spelplezier te geven! Petje af!


Stemmen:0
 

Aantal waarderingen:0