HWP scoort goed op PK NHSB

Frank Beverdam | |   Jeugd |   1 reactie

Met 4 NK tickets kenden de 'Witte Veulens' een uiterst succesvol weekend tijdens de Persoonlijke NHSB Kampioenschappen.

HWP podium. Links Bo (derde), midden Floris (tweede) en rechts Cas (kampioen).

Er werd gestreden in vier categorieën, de D,F,G en H jeugd. Vooral bij de F-jeugd liet HWP zich gelden. Het podium was geheel HWP gekleurd met Cas Smets als glorieuze winnaar. Cas won al zijn partijen. Ook Floris Witlox was op dreef hij verloor enkel van Cas en werd daarmee tweede. De derde plaats was zeer verdienstelijk voor Bo Stassen. Cas en Floris zullen eind juni de strijd aangaan met de landelijke top op de Nationale Pupillendag. Ook het zusje van Cas, Catootje, zal daar te bewonderen zijn. Zij werd derde bij de G-jeugd, genoeg voor plaatsing, maar als beste meisje was dat sowieso al het geval.

Toch werd de beste prestatie van dit weekend misschien wel geleverd door Isaac Visser. In een zeer sterk veld werd Isaac met 6 punten gedeeld derde bij de D-jeugd en plaatste zich daarmee voor het NK eind mei in Rijswijk. Isaac verloor enkel van de ongenaakbare Arthur de Winter van 'De Vennep' (KNSB rating 1736), maar liet oa wel de sterke Dennis Jansma (KNSB rating 1543) van Purmerend achter zich. Het lijkt dat Isaac nu definitief de weg omhoog heeft ingeslagen. En laat iedereen gewaarschuwd zijn want Isaac zal waarschijnlijk volgend seizoen zijn opwachting maken in de interne. Bij de senioren dan wel te verstaan.

Ook Tjacko Bok en Jelle Kop streden mee bij de D-jeugd. Hoewel ze zich kranig weerden konden ze geen rol van betekenis spelen in de strijd om de NK-tickets. Hoewel Jelle met een sterke tweede dag met 5 uit 9 nog dicht in de buurt kwam. In ieder geval goed voor een top 10 klassering. Dat redde Tjacko met 4 uit 9 niet, maar hij is nog maar een E-speler en zal volgend seizoen zeker van zich doen spreken.

Reacties (1)


Harry Lips
5 februari 2019, 16.56

Mooie resultaten. Komt er nog een kampioenschap voor de E-tjes?

 
Harry Lips
8 februari 2019, 14.25

Ik begreep van Frank dat dat E-kampioenschap al gespeeld is, en dat onze veulens het toen een beetje hebben laten liggen, maar dat een paar zich wel voor het NK hebben geplaatst. Succes daar!