Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

HWP scoort in Hoorn: drie keer goud, vier keer zilver en eenmaal brons!

Patrick Roozeman | | Jeugd | 0 reacties

Op zondag 21 oktober toog een aanzienlijke delegatie van maar liefst 12 spelers naar Zwaag voor de GP Hoorn. De tweede GP in de cyclus.

Op tafel 5 en tafel 10 kwamen clubgenoten elkaar tegen: Floris, Jelle en Pedro op tafel 5 en Catootje en Bo op tafel 10. Isaac (1), Cas (4), Karst (6), Quint (7), Dhruv (8) Pepijn (11) en Diede (13) moesten het “alleen” rooien. Na een lange dag kon HWP in polonaise huiswaarts: er werden maar liefst acht bekers in de wacht gesleept.

Op tafel 1 ondervond Isaac fikse tegenstand, wat gezien de ratings geen verrassing was. Een beker zat er deze keer niet in: 2 uit 7 was desondanks een prima prestatie. Op tafel 4 liet Cas de kans op een beker niet lopen door in de laatste partij er met de winst van door te gaan: met 5 punten greep hij het zilver.

Op tafel 5 was het dubbel prijs: goud en brons. Met 6 punten was Floris een waar kampioen. Eén “slip-up” in ronde 6 werd kundig weggepoetst in de ronde erna. Jelle volgde in zijn kielzog maar een verliespartij in de laatste ronde kostte hem het zilver. Met 4 punten pakte hij wel mooi de derde plaats! Pedro ging in het gevacht om eremetaal ten onder maar sleepte de aanmoedigingsprijs in de wacht.

De tafel eronder leverde ook al goud op voor een HWP-er: Karst toonde zich een soeverein winnaar met 6 punten. Daar kon Quint twee tafels verderop natuurlijk niet bij achterblijven. Door vijf partijen in winst om te zetten was zilver zijn deel. Dhruv deed niet mee om de prijzen maar kreeg wel een aanmoedigingsprijs aan tafel 8.

Snel door naar tafel 10, waar Catootje in de laatste ronde voor vuurwerk zorgde. Hoewel zij Bo in een onderling gevecht de baas was, was het Bo die in de prijzen viel. Vier sterke slotrondes betekende het zilver voor hem (5). Catootje sleepte in de laatste ronde op miraculeuze wijze de winst in de wacht (met ongeveer alleen een toren en een koning toch schaakmat!) en kwam op 3 punten uit.

De tafel ernaast kleurde zilver. In de eerste ronde lukte het nog niet tegen de uiteindelijke winnaar, maar daarna was Pepijn “los” en haalde in iedere partij de volle buit. Aan de laatste tafel was alweer goud het HWP-deel. Diede was oppermachtig met 6,5 punten.

Een zeer succesvolle dag en op naar Zaanstad op 18 november!