Isaac Visser Herfstkampioen!

Frank Beverdam | |   Jeugd |   1 reactie

Door 13 van zijn 14 partijen te winnen heeft Isaac Visser met overmacht de Herfsttitel 2018 in de wacht gesleept. De enige die hem een halt wist toe te roepen was Pedro Gomes, maar in alle andere partijen toonde Isaac zich soeverein.

Herfstkampioen 2018!

Het is zijn eerste ‘overall’ titel en het volgende doel is natuurlijk zijn naam op de wisselbeker als zijnde de clubkampioen 2019. Maar dat zal nog niet eenvoudig worden want de concurrentie ligt op de loer. 

Eén daarvan is Jasper de Groot. Jasper speelde een prima eerste seizoenshelft en werd tweede in de eindrangschikking. Ook met de nummer drie, Tjacko Bok, moet rekening gehouden worden. Tjacko wordt steeds sterker en maakte recent een prima debuut in de hoogste GP groep. 

Ook in stap 3 zitten een aantal spelers, die zich niet zomaar bij de hegemonie van Isaac zullen neerleggen. Cas Smets bijvoorbeeld. Hij won de eerste prijs in de stap 3 categorie en als hij iets meer de tijd neemt behoort hij zeker tot de titelkandidaten. Cas speelt veel, ook bij de senioren, en krijgt net als Tjacko training van Zhaoqin Peng. Dat moet zijn vruchten gaan afwerpen. De al eerder genoemde Pedro Gomes, een nieuweling op de club, werd keurig tweede in het stap-3 veld voor Floris Witlox en Gilles van Soest. En dan te bedenken dat Cas, Pedro en Floris nog maar 8 jaar oud zijn.

Dit seizoen tellen we sowieso heel veel jeugdleden, maar het aantal in stap 2 is verreweg het grootst. Daarom waren er ook 6 bekers te winnen in de stap-2 categorie. Glorieus winnaar werd hier Karst Lemkes. Sinds zijn komst bij de club, vorig jaar, speelt hij mee in de hoogste regionen en met iets minder ontzag voor de ‘gevestigde orde’ kan ook hij meedoen voor het clubkampioenschap.

De op één na beste stap-2’er was Kasper Hetterscheidt. Hij begon stroef, maar werkte zich op fraaie wijze omhoog in het klassement met als beloning een mooie beker. Fraai was ook de derde plek van debutant Pepijn van der Kruk. Zowel in de competitie als de GP’s maakt hij een entree die een beetje doet denken aan die van de broertjes Belleman vorig seizoen. Stormachtig dus.

Een vierde plaats was er voor Catootje Smets. In oktober net 7 geworden en nu al regelmatig te vinden in de kleine zaal waar de top van de ranglijst zijn partijen afwerkt. En een 14e plaats ‘overall’ smaakt natuurlijk naar meer. De laatste stap 2 bekers gingen naar Quint van Soest (5e) en Ezra Ormsby (6). Ook zij eindigden nog in de top 20, wat zeker voor de ook nog maar 8-jarige Ezra een prestatie van formaat is.

Wat betreft de nieuwelingen, de eerste stappers, is er elk jaar wel een uitschieter. En ook dit jaar is hierop geen uitzondering. Met een 15e plaats ‘overall’  was Joshua Mannien met overmacht de beste in stap 1. Joshua speelt veel, zowel in de GP’s als on-line en dat betaalt zich uit. In bekers en mooie klasseringen. Een top 10 klassering op korte termijn behoort zeker tot de mogelijkheden. De rest van het veld volgde zoals gezegd op gepaste afstand. Maar de tweede plaats voor Hugo Wilson, de derde voor Kibo Kroese, de vierde voor Daan Vreeken en de vijfde voor Diede van Soest waren natuurlijk ook heel knap en in ieder geval goed voor een fraaie beker.

Na de kerstvakantie gaan we weer verder met de kampioenscompetitie. Naast de wisselbokaal voor de clubkampioen zijn er dan weer fraaie bekers te winnen, alleen nu in de verschillende leeftijdscategorieën. 

Cas, de beste van stap 3!
Karst, winnaar van stap 2!
Joshua wint stap 1 met overmacht!

Reacties (1)


Indra Polak
21 december 2018, 15.22

Partijen?