Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Isaac Visser, Jeugdkampioen 2019

Frank Beverdam | | Jeugd | 0 reacties

Isaac Visser is de nieuwe HWP Haarlem jeugdkampioen en mag daardoor als tiende speler in de historie zijn naam laten bijschrijven op de wisselbeker.

 

Isaac was dit jaar ongenaakbaar. Van de 31 partijen, die hij dit jaar speelde intern, won hij er maar liefst 30. Met deze prachtige score toonde hij zich een waardig opvolger van Jurriaan Boeren, die de titel de afgelopen twee jaar voor zich opeiste. De enige die Isaac op een nederlaag wist te trakteren was het aanstormend talent Pedro Gomes.

 

Naast de wisselbeker en kampioensbeker werden er nog veel meer bekers uitgedeeld op de feestelijke slotavond. Bij de oudste jeugd, de C- en D-categorie werd Jelle Kop heel knap tweede achter Isaac, Hij bleef daarmee Nathan Heesbeen, Jasper de Groot, Pepijn van der Kruk en Karst Lemkes voor, die respectievelijk op de plaatsen drie t/m zes eindigden en ook met een mooie trofee naar huis gingen.

 

De titel bij de E-jeugd was dit jaar voor Tjacko Bok. In het overall klassement legde hij beslag op de tweede plaats en met die klassering bleef hij zijn leeftijdsgenoten ruim voor. Achter Tjacko eindigden Kasper Hetterscheidt, Joshua Mannien en Tije van Ravesteyn op de plaatsen twee, drie en vier.

 

De jongste jeugd titel werd een prooi voor Cas Smets. En omdat Cas zich ook extern flink heeft laten gelden, hij werd oa NHSB kampioen bij de F-jeugd, viel ook de titel “Talent van het Jaar” hem ten deel. Floris Witlox heeft de pech dat hij in de zelfde leeftijdscategorie zit als Cas. Maar Floris kennende zal hij er alles aan doen om Cas voorbij te streven en de tweede plaats van dit jaar om te ruilen voor een eerste plek. Dat belooft dus een mooie strijd voor volgend seizoen. En mogelijk gaat ook Ezra Ormsby zich mengen in die strijd. Want hij maakte dit jaar een stormachtige ontwikkeling door, wat resulteerde in een fraaie achtste plaats overall en een derde bij de jongste jeugd. Er zijn sowieso heel veel goede jongste jeugdspelers dit seizoen, want ook van de nummers vier, vijf en zes, Pedro Gomes, Catootje Smets en Daan Vreeken gaan we het volgend jaar nog veel horen.

 

Ook op de slotavond de diploma uitreiking. Ook dit jaar weer veel geslaagden met als hoogtepunt de 10, die zowel Kristian Vreeken als Pepijn van der Kruk scoorden voor het stap 2 examens. Maar naast deze twee tienen waren er nog meer mooie resultaten. Voor het stap 1 slaagden alle 13 kandidaten met als uitschieters Joshua Mannien en Daan Vreeken, die een 9 1/2 en een 9 haalden.

Ook een 9 voor Ezra in stap 2 en Floris Witlox en Cas Smets haalden resp. een 9 en 8 voor stap 3.

De stap 4 en 4+ examens blijken elk jaar weer een hele opgave. Van de 7 kandidaten wisten er drie te slagen. Jasper de Groot en Tjacko Bok voor stap 4 en Isaac voor 4+.

 

En zo kwam er weer een einde aan een mooi en succesvol schaakseizoen. Nu een paar maanden vakantie en dan starten we weer eind augustus.

De nieuwe Jeugdkampioen
De Prijzen
De E-kampioen en de runner up bij de Jongste Jeugd: Tjacko Bok & Floris Witlox
Cas Smets, kampioen Jongste Jeugd

Plaats nieuwe reactie

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.