Jeugdschaak: vrijwilligers gezocht!

Frank Beverdam | |   Jeugd | 0

Afgelopen jaar hebben de Haarlemse schaakverenigingen HWP en KC een gemeentelijke subsidie gekregen met als voornaamste doel het jeugdschaken in Haarlem te stimuleren.

Onder leiding van KC voorzitter Jan Kouwenhoven zijn hiertoe een drietal buurtschaakverenigingen opgezet. Dit blijkt een groot succes te zijn. Twee van de drie zijn met 40 kinderen vol en de derde in Schalkwijk is met 32 kinderen ook goed bezet. De intentie is om nog een vierde - Haarlem Centrum - op te starten, maar daar moet wel voldoende kader voor beschikbaar zijn.

Echter deze oproep is in eerste instantie bedoeld ter ondersteuning van de reeds bestaande buurtverenigingen Haarlem Noord en Zuid-West. Zie onderstaand het verzoek van Jan.

"Op dit moment zou ik blij zijn met hulp van assistent-trainers voor de Haarlemse buurtschaakverenigingen in Zuid-West en Noord. Mochten er mensen zijn die het leuk vinden om mee te doen als assistent-trainer dan hoor ik het graag. Op vrijdagmiddag van 15.30 uur tot 17.00 uur geven we les in de Planetenlaan 168 in de Zonnewijzer school en woensdagmiddag van 16.00 tot 17.30 uur aan de Westergracht 3 in de BAVO school. We zijn bij beide verenigingen al begonnen met een serie van 20 lessen, kunnen het prima draaien maar vinden het prettig als er nog wat extra hulp bij kan komen.
 
We bieden 20 lessen van anderhalf uur aan, bij beide verenigingen zijn er 40 kinderen tussen de 6 en 10 jaar. Er wordt 40 minuten les gegeven door een trainer, daarna doen de kinderen opgaven uit het stappenboekje (opstapje of stap 1) en spelen een partij. Na 20 lessen is er een officieel examen. We zoeken met name mensen die het leuk vinden om te assisteren met het maken van de oefeningen in de boekjes en het begeleiden van de competitie. De vergoeding daarvoor is 7,50 euro per keer.
 
Als iemand het leuk vindt om te helpen kan men contact opnemen met jankouw@live.nl.

Uiteraard horen we het ook graag als iemand beschikbaar is als trainer voor de nieuw op te zetten schaakbuurtvereniging."

Reacties(0)

Er zijn geen reacties.