Jurriaan Boeren Herfstkampioen 2017

Frank Beverdam | |   Jeugd | 0

Voor de tweede keer op rij is Jurriaan Boeren Herfstkampioen bij de HWP jeugd geworden. En ditmaal met grote overmacht. Jurriaan won al zijn 13 partijen en en maakte daarmee duidelijk dat hij een grote stap voorwaarts heeft gemaakt. Want ook in de Grand Prix toernooien speelt hij dit seizoen in de hoogste groep.

Op gepaste afstand eindigde Luuk Hetterscheidt toch wel enigszins verrassend op de tweede plaats. Luuk speelt op dinsdag zijn beste schaak en verloor enkel tweemaal van Jurriaan en moest nog een remise toestaan aan Kevin Boyd.

De strijd om de derde plaats was heel erg spannend en werd met miniem verschil gewonnen door Isaac Visser. Vooraf werd Isaac tot de favorieten gerekend, maar hij had iets teveel problemen met de klok om de strijd met Jurriaan aan te gaan. Sneu was het voor Tjacko Bok, die op een paar keizerpunten een mooie beker aan zijn neus voorbij zag gaan. Maar Tjacko is nog heel jong en gaat zeker nog heel veel bekers winnen.

Voor de tweede stappers waren er zes bekers te winnen. Glorieus winnaar hier werd Jonas Belleman, die een stormachtige entree in de schaakwereld maakt. Hij won al de drie GP toernooien, waaraan hij meedeed en was met een zesde plek in de totaalstand de beste van stap twee. Een verrassende tweede plaats was er voor Cas Smets. Door zijn trainer wordt Cas gezien als een groot talent, dus helemaal uit de lucht vallen kwam de tweede plek dan ook weer niet. Thymen Diergaarde draaide de hele seizoenshelft mee in de top 10 en uiteindelijk leverde dat een mooie derde plaats op.

Qua resultaat lijkt Wout Belleman nu iets achter te blijven bij zijn broer Jonas. Maar dat kan zo weer veranderd zijn. Het gekke is, dat hoewel beiden continu in de top stonden, het nog niet tot een onderling duel is gekomen. Maar dat gaat zeker nog gebeuren. In ieder geval was er ook een mooie beker voor Wout. Een vierde plaats was zijn deel.

Ook nieuwkomer Tobias Elias deed het erg goed. Een vijfde plaats smaakt zeker naar meer. De laatste beker was voor Floris Witlox. Vorig jaar nog overtuigend de sterkste in stap 1 en zijn leeftijdscategorie. Maar tegen de vele nieuwkomers had hij het niet makkelijk. Niet erg natuurlijk want van goede tegenstand word je alleen maar beter.

Dan de beginners. Hoewel als je ziet hoe de top van de eerste stappers heeft gepresteerd dan kan je eigenlijk niet meer spreken van beginners. De strijd om de eerste drie plaatsen werd gedomineerd door de de vriendenclub Karst Lemkes, Kasper Hetterscheidt en Quint van Soest. In deze volgorde werden ook de hoofdprijzen verdeeld. Vooral Karst maakte indruk met een mooie tiende plaats in de totaalstand. En zijn goede spel is ook bij een aantal trainers niet onopgemerkt gebleven. Nu alleen nog in de Grand Prix toernooien gaan spelen. En dat geldt ook voor Quint en Kasper. Hoewel Kasper zijn eerste toernooi er al wel op heeft zitten en dit afsloot met een mooie tweede plaats.

Achter dit trio waren de bekers voor de vierde, vijfde en zesde plaats voor Tije van Ravesteyn, Wessel Ruiter en Aafke Kop. Voor Aafke was het haar eerste schaakbeker, maar Tije en Wessel spelen regelmatig in de Grand Prix toernooien en niet zonder succes.

Na de Kerstvakantie gaan we weer verder met de Kampioenscompetitie. Ook dan zijn er weer mooie bekers te verdienen. Alleen dan niet per stap, maar per leeftijdscategorie.

Reacties(0)

Er zijn geen reacties.