Nationale Pupillendag 2019

Jeroen Witlox | |   Jeugd |   0 reacties

Afgelopen zaterdag werd de Nationale Pupillendag weer gehouden. Dit jaar waren de deelnemers voorlopig voor de laatste keer te gast in Meppel. Volgend jaar is de organisatie namelijk in handen van een nader te bepalen schaakstad.

Floris Witlox in actie tijdens de Pupillendag 2019

Aan het weer kon het deze dag niet liggen; met meer dan 30 graden, was het te warm om lang buiten te blijven. Het koelen van de jeugdige schaakbreinen bleek daarentegen wel noodzaak. Namens HWP deed een aantal Witte Veulens mee aan de Pupillendag. In de F-categorie waren op volgorde van plaatsing, de navolgende Veulens aanwezig: Floris Witlox, Cas Smets en Bo Stassen.

In de G-categorie was dat Catootje Smets. De tegenstand bleek stevig. Floris ging goed van start; hij won de eerste twee partijen. Na verlies van de derde partij, kwam hij terug met winst in de vierde partij en in de zesde partij zelfs met een verrassend “rokademat” tegen Tycho Bultstra. Deze partij was goed te volgen via een van de liveborden.

De partijen waren goed te volgen via de liveborden

 

Cas won de eerste partij en moest zich de tweede partij gewonnen geven tegen de als derde geplaatste Jonathan Vijver. Daarna volgde een serie van drie gewonnen partijen. Zowel Floris als Cas wisten 4 uit 7 te scoren en behaalden helaas net niet het podium. Voor Bo Stassen, die op basis van een ‘wildcard’ meedeed, pakte e.e.a. minder goed uit. Hij wist 2 uit 7 te halen. Positief is, dat hij zich na een serie van 4 verloren partijen kranig wist te herpakken en zijn laatste partij alsnog met winst afsloot. Het laatste Witte Veulen dat meedeed, was Catootje Smets. Zij haalde net zoals Floris en ook haar grote broer Cas, keurig 4 uit 7. Uiteindelijk bleek dat ook te weinig voor een podiumplaats. Hierbij dient te worden opgemerkt, dat er na de prijsuitreiking wel wat verwarring ontstond over de ‘meisjesprijzen’. Wellicht dat de uitslag door de jury nog wordt aangepast, waardoor Catootje alsnog een beker of certificaat tegemoet kan zien.

Twee witte veulens in afwachting van de volgende ronde...

 

Al met al kunnen we terugkijken op een interessante en goed georganiseerde dag in Meppel!

Reacties (0)

Er zijn geen reacties.