Tjacko en Isaac top!!

Frank Beverdam | |   Jeugd | 1

Met een gedeelde zesde plaats op de Nationale Pupillendag, oftewel het Nederlands Kampioenschap voor de jongste jeugd, hebben Tjacko Bok en Isaac Visser uitermate goed gepresteerd.

Isaac had zelfs bij het ingaan van de laatste ronde nog een kleine kans op de titel. Zelf moest hij dan winnen en de uitslagen van de concurrentie moesten net goed vallen. Beiden gebeurden echter niet. Isaac kwam wel gewonnen te staan, maar dan ook daadwerkelijk winnen is niet eenvoudig. Daar kan menig schaker over meepraten. Ook de concurrentie werkte niet mee en zodoende eindigde Isaac met een mooie score van 5 uit 7 - hij verloor enkel van de nummers één en twee - op een gedeeld zesde plaats in de F-categorie.

Bij Tjacko liep het iets anders. Hij kwam wat stroef uit de startblokken met 1 uit 3, maar daarna boekte hij 4 overwinningen op rij en eindigde daarmee ook op 5 uit 7. En dus ook een gedeeld zesde plaats, maar dan in de G-categorie. Na zijn wat moeizame debuut van vorig jaar een prima resultaat. En als de opgaande lijn zich doorzet doet Tjacko volgend jaar mee om de titel.

Een beetje in de schaduw van beide kanonnen speelde ook Dhruv Breimer een degelijk toernooi. Met 3 uit 7 eindigde hij in de middenmoot. Maar ook bij Dhruv zit er nog rek in.

Het mag duidelijk zijn dat er talent genoeg rondloopt bij de HWP-jeugd. Nu maar hopen dat ze behouden blijven voor het schaken en uiteindelijk HWP naar de meesterklasse gaan brengen.

Reacties(1)


Harry Lips19-6-2017, 13:23

Mooie prestaties, jongens!


En een leuke foto ..


Stemmen:0
 

Aantal waarderingen:0