Top 10 klassering voor E1 team op NK

Frank Beverdam | |   Jeugd |   0 reacties

Het eerste E-viertal is afgelopen zaterdag op een achtste plaats (van de 40 teams) geëindigd tijdens het NK in Rotterdam. Op zich een prima prestatie, maar omdat alle vier de teamspelers ook actief waren op het NK individueel was er toch stiekem op meer gehoopt.

HWP E1

Maar de titelaspiraties konden eigenlijk na de eerste ronde direct de kast in, want tegen Terneuzen werd ongelukkig met 1 1/2 - 2 1/2 verloren. Ongelukkig omdat David Zhu, als laatste nog bezig, in gewonnen stelling, maar in hevige tijdnood pardoes zijn dame weggaf. Nu hoeft in een Zwitsers systeem een nederlaag in ronde 1 niet direct fataal te zijn, maar dan moeten de resterende wedstrijden wel gewonnen worden.

Dat lukte prima in ronde 2 en 3 waarin resp. LSG E1 en Spijkenisse E1 met 4-0 opzij werden gezet. Maar in ronde 4 ging het wederom mis. SMB E1 trok verdiend met 3-1 aan het langste eind en wat restte was in ieder geval de plicht om een top 10 klassering te halen. Dat lukte door wederom twee 4-0 zeges, ditmaal op Zukertort Amstelveen en Op Eigen Wieken. En als tegen Moira Domtoren de score niet was blijven steken op 2-2 was zelfs een tweede plaats mogelijk geweest. Maar zover kwam het dus niet.

Qua bordpunten scoorde het team wel een tweede plaats, maar dat telt alleen niet. De individuele scores waren op het oog ook prima. Floris Witlox was topscorer met 5 1/2 uit 7 en David, Tjacko Bok en Cas Smets scoorden alledrie 5 uit 7. Maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat eigenlijk alleen Tjacko een hogere TPR scoorde dan op basis van zijn rating mocht worden verwacht.Kortom een verdienstelijke prestatie, maar niet meer dan dat.

Naast het eerste viertal, mocht ook het E2 team zijn opwachting maken op het NK. Dat werd zeker naar het einde toe een moeizaam verhaal. Pedro Gomes, Ezra Ormsby, Joshua Mannien en de geblesseerde Dhruv Breimer deden ontzettend hun best, maar nederlagen in de laatste drie ronden deden het tweede in de achterhoede belanden.

Dhruv en Joshua scoorden allebei drie punten en Ezra en Pedro twee. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat Pedro op bord 1 zware tegenstand had. En zijn TPR van 787 lag uiteindelijk bijna 200 punten boven zijn rating.

De titel ging uiteindelijk naar ESV Eindhoven. Onder aanvoering van Tommy Grooten werden alle zeven wedstrijden gewonnen. Sterker nog er werden maar twee bordpunten gemorst. Een terechte winnaar dus.

Volgend jaar weer een nieuwe kans. En gezien het feit dat van de acht Witte Veulens en vier volgend jaar nog E-tje zijn kan de achtste plaats zomaar overtroffen worden.

HWP E2 klaar om te beginnen

Plaats nieuwe reactie

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.