Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Top 10-klasseringen voor Cas en Tjacko op Nationale Pupillendag

Frank Beverdam | | Jeugd | 1 reactie

Cas Smets en Tjacko Bok hebben de HWP kleuren met verve verdedigd op de Nationale Pupillendag in Meppel.

Vooral Cas, met een wildcard toegelaten, verraste met een fraaie 7e plaats in de G-categorie. In een veld van 42 deelnemers behaalde hij een score van 5 uit 7. In ronde twee moest hij het onderspit delven tegen de uiteindelijke winnaar Daan Aubel, maar daarna won hij 3 potjes op rij om vervolgens pas in ronde 6 weer tegen een nul aan te lopen. Ietwat ongelukkig, want Cas overzag dat zijn paard gepend stond, wat hem de Dame kostte. Niet uit het veld geslagen hierdoor werd in de laatste ronde gewoon weer gewonnen. Een geweldig toernooi dus voor Cas en dan te bedenken dat dit pas zijn eerste volledige schaakseizoen is. En nu al top van Nederland in zijn leeftijdscategorie!

Van Tjacko mocht op grond van zijn 6e plaats van vorig jaar op voorhand meer verwacht worden. En Tjacko maakte dat ook waar. De start, in de F-categorie,  was wat stroef met nederlagen in de tweede en derde ronde. Maar de finish daarentegen was ijzersterk met 4 uit 4. En met 5 uit 7 eindigde Tjacko hiermee nog net (negende) in de top 10. Een mooie afsluiter van een wat wisselvallig seizoen.

Kasper Hetterscheidt, die op de NHSB Pupillendag Tjacko nog was voorgebleven, had het zwaarder in de F-categorie. Met twee overwinningen en een remise eindigde hij in de achterhoede. Maar ook voor Kasper geldig dat hij pas een jaar schaakt. Dus het was sowieso al een hele prestatie dat hij zich geplaatst had voor dit NK.

Naast Cas speelde ook Floris Witlox, als zijnde de NHSB kampioen, in de G-categorie. En ook zijn optreden mocht er wezen. Met vier punten eindigde hij bovenin de middenmoot, op plek 19 om precies te zijn.

Al met al een prima optreden van de “Witte Veulens”  in Meppel.