Topdag voor “Smetsjes” op GP Alkmaar

Frank Beverdam | |   Jeugd |   0 reacties

Op het GP van Alkmaar wisten zowel Cas als Catootje Smets een fraaie eerste plaats te scoren. Cas, die de laatste tijd iets minder op dreef was, deed dat zelfs met een maximale score van 7 uit 7. Dit leverde hem hem niet alleen een mooie beker op, maar hij krikte hiermee ook zijn rating op tot ruim boven de 700. Het volgend GP wacht hem de uitdaging om een groep hoger ook zo te presteren.

Cas en Catootje winnen in Alkmaar

Zus Catootje deed niet veel voor hem onder. Zij gaf slechts één puntje af en met 6 uit 7 was zij veruit de sterkste in groep 7. Ook voor Catootje een mooie beker en flinke ratingsprong. 

Naast de familie Smets viel ook de familie Vreeken tweemaal in de prijzen. Kristian werd derde in groep 8 en Daan behaalde een zelfde plek, maar dan in groep 10. De laatste HWP beker ging naar Joshua Mannien. Ook hij werd derde, maar dan in groep 9. 

De overige 5, Jelle Kop, Bo Stassen, Tije van Ravesteijn, August Kwaaitaal en Ezra Ormsby hadden het lastiger. Maar met name Ezra liet in groep 6 zien dat hij op de goede weg is. Hij begon met 4 nullen, maar toen hij door had dat schaken in een hogere groep een iets andere aanpak vereist begon het te draaien en sloot hij de dag af met 3 overwinningen. 

Met 10 “Witte Veulens” was de HWP deelname minder dan we gewend zijn de laatste tijd, maar dat zal ongetwijfeld te maken hebben gehad met de vakantie. Op 20 januari wacht alweer het volgend GP. In Santpoort ditmaal. Een aantal van 20 HWP’ers moet dan toch weer gehaald kunnen worden.

Reacties (0)

Er zijn geen reacties.